Klinkekulene

Klinkekulene

Kampen om sjelene er en gammel strid mellom det gode og det onde. Da burde vi vite bedre enn å slå vitser om det. Men det gjør vi visst ikke.

HUMOR | Gjesteblogger: Henning Eliassen | 23. februar 2018

Henning Eliassen har vært pinsevenn i en årrekke og jobber i matbutikk. Henning er beryktet i nærmiljøet for sine revyopptredener og kjent for sitt humoristiske skråblikk på det meste. Nå gjester han bloggen for andre gang denne uka.

Dagens vits finner du her.

En kommentar om “Klinkekulene”

 1. I en pinsemenighet i Haugesund for mange år siden gikk det ut et ønske om forbønn for en alkoholiker som hadde vært så desperat etter dagens rus at han hadde endt opp med å drikke Rødsprit – med det resultat at han ble innlagt på sykehus med livstruende skader.
  Da menigheten hadde bedt en kort bønn for mannen og situasjonen og regnet seg for ferdige fikk en dame i menigheten en stemme på innsiden – som hun raskt identifiserte som Guds tale.
  «Det var noe til bønn! Hva hvis det var mannen din som lå på sykehus livstruende skadd, hvor mye ville du ikke da ha bedt?»
  Damen tok til frimodighet og reiste seg opp og sa ifra. «Jeg fikk sånn nød for denne mannen, jeg kjenner at vi må be for han mye mer. Hva hvis det var en av våre?»
  Menigheten økte bønnens intensitet, og mot alle odds overlevde mannen.
  Men historien slutter ikke der.
  Den mannen som ble bedt for endte etterhvert opp som pastor i den menigheten han ble bedt for.
  Og den damen som hørte Gud si «hva hvis det var mannen din?», hun endte opp som hans hustru!
  (Gjenfortalt etter hukommelsen, opprinnelse: Halvard Hasseløy)

Det er stengt for kommentarer.