Hva skjedde i ukene 1 og 2?

NYHETSBREV Vi gjorde noen forsøk med nyhetsbrev i 2018, men det var tungvint. MailChimp og www.PREACHER.no snakket ikke godt sammen. Nå i 2019 prøver vi igjen, hver eller annenhver uke.

REDIGERT: Nyhetsbrevene for ukene 1 og 2 gikk aldri ut som de skulle, men de ligger nå her på bloggen. Framfor å lage alt ferdig i MailChimp, lager (og lagrer) vi heretter alt på bloggen og nøyer oss med en liten tekst fra MailChimp. Fra uke 3 gikk utsendelsen forhåpentligvis bra.

TIRSDAG 1. januar (nyttårsdag) begynte med en gjesteblogger. Ingar Clausen er bloggens trofaste poet og skrev «Takk for alt, og det nye året». Jeg skrev en kort refleksjon til kirkens tekst med et ganske heftig løfte: «Garantert bønnesvar». Mine engelske venner fikk den også i «Answers guaranteed – so, Happy New Year!».

RefleksjONSDAG 2. januar brakte teksten «For Gud handler alt om tilgivelse».

Mine spanske og engelske lesere fikk en bonusvideo om dåp som du kan se her: «Caminando el camino» eller «Walk the walk, talk the talk».

Til sist på onsdagen lånte jeg en kort tekst fra en venn som vil være anonym og knyttet den til min manglende ordinasjon som prest: «Skjebnedager på Gran på Hadeland».

VAREOPPTELLING 2018: Jenta til høyre var plutselig ikke norsk likevel og ble fratatt sine statsborgerlige rettigheter av en politiker fra FrP. Foto: Privat.

TORSDAG 3. januar var tid for vareopptelling. 2018 er over, og nå sitter vi med fasit. Dette var de mest engasjerende sakene—måned for måned—fra preacher.no. Les «Dette var de mest engasjerende sakene fra PREACHER.no i 2018».

FREDAG 4. januar var vi i gang med nyhetene. Den katolske kirken i USA hadde planleggingsdager, og de fikk et skarpt brev fra paven. Les «Paven kritiserer amerikanske biskoper som ikke håndterer kirkens mange overgrep».

LØRDAG 5. januar fikk du en kort tekst om egenrettferdighet. Les « Ingen flis for liten, ingen bjelke for stor».

SØNDAGENS TEKST. Paulus skriver at Gud har latt lyset stråle frem i menneskenes hjerter, men hva betyr det for oss i dag? Er dette noe vi kan tro på? Er det juggel eller ekte vare? Illustrasjonsfoto: Den norske kirke.

SØNDAG 6. januar valgte jeg meg evangelieteksten i Den norske kirke. Jeg jobber sjelden på søndag, fordi jeg også vil ha fri. Etter mange år i misjonens og kirkens tjeneste synes jeg at jeg fortjener det. Les «Kristi åpenbaringsdag».

HUSK >> LIK og FØLG PREACHER.NO på FACEBOOK

MANDAG 7. januar var dagen da jeg inviterte alle mine lesere og venner til «Nasjonal bønnekonferanse i Sandefjord i mars». Cluet er altså ikke at jeg arrangerer, men fordi dette skjer i Sandefjord, kan venner bo gratis hos meg. Teksten ble også delt til nærmere 500 venner på «engelsk».

TIRSDAG 8. januar startet Tor Meland med et meme: «Kain og Abel». Selv var jeg sjuk og kom en dag for seint ut med MANDAKTen, men den kom på tirsdag. Les eller lytt til: «Å, hvilke muligheter!».

ONSDAG 9. januar var bloggens trofaste poet Ingar Clausen tilbake med enda et dikt: «Kan jeg glede meg til Him’len?».

TORSDAG 10. januar var dagen for en tristesse. Eller, var det et ordtak? Uansett, en kort refleksjon om slaveri: «Bedre mett og slave, enn sulten, men fri?».

Enda en kort refleksjon på FREDAG 11. januar: «Jeg vet HVEM jeg tror på». Selvfølgelig måtte jeg ødelegge fredagsstemningen med den selvironiske teksten «Slutt. Å. Kalle. Meg. For. Hipster.» Flere skrev bekymrede, private meldinger til meg. Jeg tror jeg må være litt mer forsiktig framover. Humor har jeg for det meste merket tydelig med HUMOR, men ironi har jeg vel glemt å merke.

LØRDAG 12. januar fikk vi for første gang besøk av Ian Vik, bloggmester for PILEGRIM.net. Han skrev den humoristiske, men kritiske teksten mot nyere, feministisk teologi: «God and Eve». Vi måtte selvfølgelig også oversette den til norsk: «Gud og Eva».

HVA? Hva ville Jesus ha sagt om han ble plassert på McDonald’s? Foto: Public domain.

Seint lørdag kveld var jeg først i Norge til å melde om opptøyer mot kunstmuseet i Haifa: «Tre politimenn ble fredag skadd av steinkastende demonstranter etter at israelsk museum stilte ut korsfestet Ronald McDonald». Var de virkelig ‘kristne’, disse steinkasterne?

SØNDAG 13. januar fikk vi kanskje et svar. «Kristenledere i Haifa advarer politiske grupperinger mot å skylde på kristne» mer enn antydet at det var andre enn kristne som sprang rundt i gatene etter fredagsbønnen i det arabiske Haifa.

BØNNEMØTE. Jeg inviterte venner fra hele verden til bønnekonferanse i Sandefjord. Foto: Andrea N.B. Skimmeland.

Mandagens invitasjon til bønnekonferanse i Sandefjord ble søndag fulgt opp med tekster på engelsk og spansk. «Believers who PRAY when under attack will remain believers who STAY when facing the enemy. With Scandinavia arguably being the most secular region on this planet at the moment, we Christians have a unique opportunity to STAND together, PRAY together and WORK together,» skrev jeg. Invitasjonen gikk kun ut på engelsk og spansk, for du som er norsk, klarer nok å komme deg til Sandefjord på egen hånd. God råd har du nok også, sammenliknet med mine venner fra India, Nigeria og Colombia.

Uka slutta som alltid med SØNDAGens tekst i Den norske kirke. Jeg valgte meg første lesetekst for «Andre søndag i åpenbaringstiden».

REDIGERT: Nyhetsbrevene for de to første ukene i 2019 gikk altså ikke ut fra MailChimp. Derfor la jeg dem her, på bloggen.

UKE 3 begynner også med MANDAKT på mandag. Les eller hør «Gud eller ingenting».

Vil du ha nyhetsbrevet rett i postkassa di? Meld deg på her:

Få NYTT fra PREACHER.no:


Vi gir ALDRI bort mailen din. Du mottar mail fra oss omtrent en gang i uka, gjerne seint søndag kveld. (Vi har riktignok fri, men det har ikke apekatten MailChimp.) Når du er ferdig med å registrere deg, får du en mail fra MailChimp som ber deg bekrefte adressen din.

På tide å joine bloggen, venner. Kom igjen, bli en STALKER! Følg oss her.

Copyright © 2019 Victor Skimmeland er preacher.no.