Hva skjedde i ukene 8, 9 og 10?

NYHETSBREV De siste ukene har jeg prioritert salg av hytta. Den er ikke solgt ennå, men mye måtte gjøres før fotografering og visning. Kona har dagjobb, så hun administrerer. Jeg er ufør, så jeg ble vaktmester. I tillegg hadde jeg prekenjobb i helgene.

I starten gikk alle henvendelser fra eiendomsmegler via kona til meg. Så samme vei tilbake. På et tidspunkt skjønte megleren at han fikk raskere svar om han hoppet bukk over mellomleddet. Nå har jeg hatt to visningshelger. Megler var her den første. Jeg har vært her denne helgen. Er du nysgjerrig, kan du se prospektet her.

Men til nyhetsbrevet. Her får du ukene 8, 9 og 10 i sammendrag.

HUSK >> LIK og FØLG PREACHER.NO på FACEBOOK

HVILKET BLOGGINNLEGG SLO BEST AN i februar? Med tanke på at jeg satte ned farta ganske kraftig, falt også antallet lesere. Det stykket som ble mest lest, var imidlertid en kort refleksjon kalt «Virkelig framgang» som kom på Samefolkets dag, 6. februar. Ifølge statistikken nådde teksten litt over 300 lesere.

NYHETSBREV ER TIDKREVENDE. For å gjøre jobben min enklere, dropper jeg fra i dag å lenke hvert innlegg til Facebook. Du får ei lenke til bloggen, og så kan du lete deg fram selv på Facebook-sida «Victor Skimmeland er PREACHER.no». God jakt.

UKEPLANEN er kommet for å bli. Vi kan få noen unntak, og disse siste tre ukene har vært preget av mange tilfeldigheter og dårlig tid. Jeg sorterer likevel nyhetsbrevet etter dagstema. Fast «Ukeplan» finner du her.

Ny MANDAG, ny MANDAKT

Én MANDAKT på tre uker? Ja. Les og hør «Allerede gjort».

Omsorg på ONSDAG

Onsdag 6. mars var det to dager igjen til den internasjonale kvinnedagen. Vi spør: «Hvorfor hater Paulus kvinner?» Fredag 8. mars fortsatte vi på selve kvinnedagen med «Ubehagelig om menighet (og andre fellesskap)».

LØRDAGsgjestene er tilbake

«Bibelen: Relevant? Eller bare rør?» Kanskje er du som millioner av andre som har en mening om Bibelen—selv om du ikke har lest den ordentlig, skriver gjesteblogger Ingar Clausen lørdag 23. februar: —Mange sier rett ut at «den gamle, svarte boka er ikke annet oppspinn og eventyr uten historiske fakta!

–Norrøne folk sluttet å sette ut spedbarn etter hvert som kristendommen endret individ- og samfunnsmoral. Dagens konflikt om abort er annerledes. Det er nytidens tro på det myndige menneskets frihet som står i motsetning til den kristne vekt på menneskets livsrett, skriver min professor i kirkehistorie, Bernt T. Oftestad. Les «Frihet og natur i abortsaken» fra lørdag 2. mars.

«Jakt heller på overgriperne» skrev jeg lørdag 23. februar. Midt i Vatikanets diskusjon om overgrep, markerte jeg pavevalget for seks år siden. Paveskiftet ble den gang sett bare gjennom mørke briller farget av sex og overgrep. Det var–og er–for enkelt.

Lørdag 9. mars var gjesteblogger Ian Vik fra nettstedet PILEGRIM.net tilbake med et stykke om franske Jean Vanier som stiftet organisasjonen som i Norge går under navnet Tro og lys. Var Lasarus funksjonshemmet, spør Vik i teksten «Sterk når jeg er svak»?

Vi la også ut to bibeltimer om «Den profetiske menigheten». Dypdykk i Skriften. Verdt å lytte til.

BLOGGERNE. Fv. Bernt T. Oftestad, Ingar Clausen og Ian Vik, alle gjestebloggere på PREACHER.no. Foto: Privat.

SØNDAGens tekst

Søndag 10. mars var vi tilbake med søndagens tekst. «Første søndag i fastetiden» spør Jesus: Guds vilje? Eller min egen?

Du la antagelig merke til at noe manglet. Det stemmer. I løpet av tre uker leverte vi ingenting på:

 • Tilfeldig TIRSDAG,
 • Teologi på TORSDAG, eller
 • Funny FRIDAY
 • Dette var faktisk alt PREACHER.no hadde å by på i ukene 8, 9 og 10. Vi kommer sterkere tilbake. Æresord!


  Vil du ha framtidige nyhetsbrev levert rett til spamfilteret ditt?
  Ikke skam deg–meld deg heller på her:

  Få NYTT fra PREACHER.no:


  Vi gir ALDRI bort mailen din. Du mottar mail fra oss omtrent en gang i uka, gjerne seint søndag kveld. (Vi har riktignok fri, men det har ikke apekatten MailChimp.) Når du er ferdig med å registrere deg, får du en mail fra MailChimp som ber deg bekrefte adressen din.

  På tide å joine bloggen, venner. Kom igjen, bli en STALKER! Følg oss her.

  Copyright © 2019 Victor Skimmeland er preacher.no.