Går Djevelen virkelig i kirken?

PÅ ALVOR Er djevelen virkelig så utspekulert at han går i kirken? Ikke bare i Den norske kirke, men også i frimenighetene i Norge? Det er slett ikke sikkert du har sett eller hørt ham, for han har klart å fjerne all substans fra mange menigheters forkynnelse.

Den hellige ånd har ikke avskrevet kirkerommet som møteplass for dem som vil treffe Ham. Han sitter der ennå, på bakerste benk. Han rekker ofte opp handa for å si noe. Men det står gjerne en biskop eller prest foran benkeradene og ‘synger Ham ned’ med sin nye LHBTI-liturgi. Ånden blir kanskje taus en stund, men Han har ikke resignert. Han vet at kampen står om hvem som skal eie kirken: Djevelen? Eller Jesus Kristus?

DEN HELLIGE ÅND forteller oss fortsatt at Jesus, Guds Sønn, ba sine følgere gå ut til hele verden og fortelle at alle som tror på Ham ikke kan gå fortapt. De har evig liv. Dette kjemper Djevelen imot. Han vet nemlig hvem Jesus er. Han vet at Jesus er sannheten. Og det vil han ikke at du skal vite. Derfor fyller han menneskesinn og kirker med løgn og fristelser, tvil og alternative ’sannheter’.

>> HUSK: LIK og FØLG PREACHER.NO på FACEBOOK

Djevelen prøver å sløve dem som har sagt at de vil følge Jesus.

– Bare ta det med ro. Slapp av. Ikke stress for Jesus.

HAN FRISTER DEG med selvutvikling. Materielle goder. Han sår frø som helt kan overta livet til dem han får til å høre på seg. Fra frøene spirer ugraset fram.

Djevelens ’gaver’ til menneskene i kirken er en ufarlig tale om kjærlighet, mildhet, forståelse, aksept og toleranse. Stadig mer av det. Slik tale lyder deilig i manges ører. Hvem ønsker vel å høre en sannhet om at syndens lønn er evig død, borte fra Gud?

Satan har imidlertid ikke noe annet å by på enn død og fordervelse, selv om innpakningen er pyntet med gull og glitter. De fem viktige bokstavene i ordet LIVET stokker han om på. Slik begynner troende i stedet å TVILE. Det er så mye mer behagelig å drive medstrøms enn å kjempe en troskamp for Jesus, Han som er LIVET. Heldigvis kan Den hellige ånd hjelpe og korrigere oss.

DEN VIRKELIGE KJÆRLIGHETEN er Jesus, som tross menneskers tvil, fortsatt sier:

– Kom til meg, alle dere som bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile!

LES MER >> av Ingar Clausen på PREACHER.no

All psykisk belastning, enhver uoppgjort synd, alt svik, ondskap og forbrytelse vil Han tilgi. Fullstendig gratis. Du trenger bare å takke JA til det Han gjorde for oss i påsken for snart 2000 år siden. Du trenger bare å si ja, det var galt, det jeg gjorde. Smått eller stort – det finnes tilgivelse. For resten av livet her, og helt inn i evigheten.

Nettopp påsken er for lengst over for i år. I dag er det Kristi Himmelfartsdag. Du kan bli med Jesus til Himmelen. Det er ditt valg.

Begynn idag med denne enkle bønnen:

JA JESUS, NÅ VIL JEG BLI KJENT MED DEG.

Gå ikke glipp av viktige nyheter. FØLG og LIK oss på Facebook. DEL med dine venner. Og meld deg på vårt gratis, reklamefrie NYHETSBREV.

 
Mer informasjon om INGAR CLAUSEN finner du her.

© 2019 Forfatteren og preacher.no. Alle rettigheter reservert. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit når du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør oss først.