Gud er glad for å se deg

MANDAKT Før Jesus begynte på sin oppgave her på jorda – å snakke om Guds rike – ble Han døpt. Akkurat Han trengte ikke dåpen, for Han trengte ikke frelse. Men Jesus fikk bekreftelse i dåpen, en bekreftelse fra Gud som også du og jeg får i dåpen.

Dette er den andre av sju MANDAKTer i juletida. Jeg har skrevet sju tekster så du kan lese, høre, tenke og be sammen med meg. Jula varer ikke til påske, men jula i kjerka varer til et stykke ut i januar.

(Dagens MANDAKT er anbefalt av min datter, Andrea Natashah Bonnet Skimmeland. Om du lurer, så er forresten MANDAKTen andakt på en mandag. Den fant jeg på selv.)

Hør MANDAKTen: Gud er glad for å se deg (3:49)

La oss åpne Bibelen i Matteus 3:16-17. Les sammen med meg:

Da Jesus var blitt døpt [..] lød en røst fra himmelen: «Dette er min Sønn, den elskede, i ham har jeg min glede.» (Matt 3:16-17)

I dag døpes alle vi som tror til Jesus Kristus i Faderens, Sønnens og Den hellige ånds navn. Som Jesus fikk bekreftelse i dåpen, får også du og jeg en bekreftelse fra Gud i dåpen. Som Den hellige ånd var til stede over Jesus i dåpen, kan du også motta Den hellige ånd i dåpen.

Gud fortalte Jesus at Han var elsket. Gud fortalte Jesus at Han gav Gud stor glede.

Jeg vil at du skal høre det samme. Gud forteller deg det samme. Gud forteller deg at du også er elsket. Gud forteller deg at du også gir Ham stor glede.

Bare fordi at du er til.

OGSÅ FORRIGE MANDAKT handlet om Guds glede. Bare hør teksten vi leste da:

«Og Jesus gikk fram i alder og visdom. Han var til glede for Gud og mennesker.» (Luk 2:52)

Det ligger en liten nøkkel gjemt i disse to tekstene. Som Gud fortalte sin Sønn at Han elsket Ham, kan du fortelle din familie at du elsker dem. Som Gud fortalte Jesus at Han var til glede for Gud, kan du fortelle de du har rundt deg hvorfor de er til glede for deg.

Husk også at Gud ikke elsket Jesus for det Jesus gjorde, men for at Jesus var Jesus. Husk å fortelle hver og en i din familie at du elsker dem, at de er til glede for deg fordi de er som de er. Det er ikke fordi de gjør så mye.

Å KNYTTE KJÆRLIGHET til hva andre kan prestere for deg er slett ikke det budskapet du vil sende til familien din. Det er heller ikke det budskapet Gud sendte, hverken til Jesus eller til deg.

Kjærlighet er ikke noe jeg gjør meg fortjent til. En sånn kjærlighet ønsker jeg ikke en gang. Kjærligheten jeg ønsker meg, er en kjærlighet uten betingelser. Kjærligheten jeg vil gi, er en kjærlighet uten betingelser.

Bruk denne uka til å fortelle hver og en i familien din at du elsker dem og at de gir deg glede. Når du har gjort det, så husk en ting til: La dem få lov til å gjengjelde dine ord. Gi dem tid til å si det samme til deg. Ikke bare er det godt for deg å høre – du trenger å høre det. Vi trenger bekreftelse.

TIL SIST, BRUK TID MED JESUS. Det er jo Han jula handler om.

Fortell Jesus at du elsker Ham. Fortell Jesus at Han gir deg glede. Fortell Jesus hvorfor.

Når du bekrefter dine tanker med dine ord, er det som om du styrker din egen tro. Du forteller deg selv det som er sant, og det vokser du på.

Fortsatt god advent!

KLIKK HER FOR MER >> www.PREACHER.no er mer enn prekener. Lik og følg sida mi på Facebook — Victor Skimmeland er Preacher.no — så får du jevnlige oppdateringer.

KILDER:
Bildetekst: Hvilken respons trenger du fra Gud? Bekreftelse? Photo by Melissa Askew på Unsplash.com.
Intro i MANDAKTen: Andrea Natashah Bonnet Skimmeland.
Musikk i MANDAKTen: «Pure by Design.» Copyright © 2019 www.purple-planet.com. Used with permission.

Hør MANDAKTen: Gud er glad for å se deg (3:49)

LES og LYTT >> Flere MANDAKTer her på www.PREACHER.no

Vi betaler ikke Facebook for å fremme våre innlegg, så Facebook begrenser dessverre hvor mange som kan se dem. Om du vil hjelpe oss å nå ut til flest mulig, oppfordrer vi deg til å kommentere, like og dele. Tusen takk.

Victor Skimmeland tok teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. MANDAKTen er andakt på mandag. Denne vignetten bruker bloggen på (m)andaktene. Lån gjerne ideen, men husk hvor du fant den. Alle rettigheter reservert. Copyright 2019 © Victor Skimmeland er Preacher.no. Tekstene er ment til allmenn nytte og glede. Ikke-kommersiell bruk er greit om du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør meg.