Pottemakeren bestemmer

SØNDAG Vi liker å tro at vi har kontroll på vårt eget liv, for hvis ikke — hvem kontrollerer da? Tilfeldighetene, eller Gud?

18. november er 26. søndag i treenighetstiden. Kirkeåret er snart slutt, og dagens tekster bærer alle bud om en nyhet som snart skal bli forkynt. Jeg velger meg andre lesetekst som er hentet fra Paulus brev til menigheten i Roma 9:20-24:

20 Men hvem er du, menneske, som tar til motmæle mot Gud? Kan verket si til håndverkeren: «Hvorfor gjorde du meg slik?» 21 Bestemmer ikke pottemakeren over leiren, så han av samme leirklump kan lage én krukke til fint bruk og en annen til simplere bruk? 22 Og enda Gud ville vise sin vrede og gjøre sin makt kjent, har han tålmodig båret over med de krukkene som var under vreden, de som var laget for å gå til grunne. 23 Han gjorde det for å gjøre kjent hvor rik hans herlighet er for dem som han ville vise godhet, og som var gjort ferdige for herligheten. 24 Også oss har han kalt til å være slike krukker, ikke bare blant jødene, men også blant hedningene.

Copyright © 2018 Bibelselskapet og Victor Skimmeland er preacher.no