Lappen

Siste hinder før jeg kunne få lappen tilbake var fastlegen. Hun er flink, søt og – tysk!

Fredag sa sykehuset OK. Mandag hang jeg meg på da kona skulle innom fastlegen for en oppfølging etter vårens beinbrudd. Jeg fikk time allerede i dag og slapp de sedvanlige tre uker med ventetid.

– Det er vanlig å gi Führerkort tilbake for tre eller fem år, sa min grundige fastlege. – Jeg tror vi sier tre.

Spørreskjema, to synstester, flere spørsmål, forhør om medisiner, formaninger. Så mannet jeg meg opp og spurte om fem år.

Fastlegen tenkte seg om.

– Nein! svarte hun. Etter enda en tenkepause fortsatte hun: – Neste gang!

Jeg fikk erklæringen og ønske om god sommer. Frikort hadde jeg og slapp dermed unna med “bare 520 kroner” for Die Doktorins Unterschrift. Så til politiet for å oppheve kjøreforbudet, deretter til trafikkstasjonen i Larvik. Om ei uke kommer plastikken i posten.

(Jeg unnlater her å nevne at kjøreforbudet har vart i tjue måneder i stedet for de vanlige tolv fordi lokalsykehuset, selv etter flere oppfordringer, aldri klarte å sende historikk og tidligere EEG’er til mitt nye sykehus. Nevrologen i Skien var raus og regnet tolv måneder fra jeg ønsket meg over til Skien. Så langt hadde hun ingen problemer med å strekke seg.)

Bildetekst:
LAPPEN. Tjue måneders karantene var slutt. Nå får jeg lappen. Foto: Selfie.

  • Saken ble opprinnelig publisert på min Facebook 13. juli 2017.