Frisk

VEIEN VIDERE — Det er så kjedelig å se på bildene dine, sa kreftlegen. — Du er jo så frisk.

(Kreftlegen min har lest gjennom teksten og godkjent før jeg publiserte.)

   >> LEER EN ESPAÑOL | LES PÅ NORSK

— Det er så kjedelig å se på bildene dine, sa kreftlegen.

— Du er jo så frisk.

Frisk er tonen oss i mellom også, og jeg elsker det. Hun har vært min favorittlege i over fem år nå.

— Men jeg tror ikke vi kan fortsette å ses så ofte, sa hun.

— Er det i orden om jeg reduserer til én gang i året?

Det er det selvfølgelig. Jeg kan tekste henne innimellom, jeg.

— Og de flaskene du kom med, er det i orden at jeg deler dem med staben her?

— Selvfølgelig, nå er de dine. Men jeg synes ikke mannen din trenger noen, flørtet jeg.

Jo’a, jeg har i sannhet en flott kreftlege. Hun gjør mer enn jobben sin, forklarer så jeg forstår og holder ikke noe tilbake. Jeg burde nesten lagt ordene fra Johannes-evangeliet i munnen hennes: «Sannheten skal sette dere fri.»

Og selv om jeg kikker oppover, skal jeg ikke til himmelen. Ennå.

Victor Skimmeland tok teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. Copyright 2021 © Victor Skimmeland er Preacher.no. Alle rettigheter reservert. Tekstene er ment til allmenn nytte og glede. Ikke-kommersiell bruk er OK om du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør meg.