Personvernerklæring

Du besøker nå bloggen PREACHER.no

Vår nettstedsadresse er www.preacher.no

Nettstedet har også egen side på Facebook. Du kan følge siden på denne adressen: FB.com/preacher.no/. For Facebook gjelder Facebooks egne publiserings- og personvernregler. De finner du ved å slå opp på Facebook.

Personopplysninger

Vi samler ikke inn personopplysninger uten ditt samtykke, og ingen personopplysninger blir lagret på dette nettstedet uten ditt samtykke.

Vi inviterer deg derimot til å abonnere på våre gratis nyhetsbrev. Vi ønsker kun ditt navn og din epost-adresse. Disse blir kun registrert og lagret eksternt på mailtjenesten MailChimp. Ingen opplysninger lagres på denne tjeneren.

Din IP-adresse blir lagret for å hente ut statistikk om trafikk på siden.

Kommentarfelt

Når besøkende legger inn kommentarer på sidene, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Kommentarfeltet på hver bloggpost stenger etter noen dager, og det vil da ikke lenger være mulig å kommentere den aktuelle bloggposten. Dette gjør vi for at ikke kommentarer skal fortsette i det uendelige.

Tilnærmet alle bloggposter publiseres også på vår Facebook-side. Kommentarer og debatt kan gjøres der, og for disse gjelder Facebooks regler for debatt og personvern.

Media

Du kan ikke laste opp bilder eller tekst til nettstedet. Besøkende på siden kan imidlertid hente ut informasjon fra bilder og tekst på siden. Ønsker du å bidra med innhold, sendes dette til oss på epost for redigering.

For alt innhold gjelder norsk Lov om opphavsrett til åndsverk og senere forskrifter fullt ut.

Kontaktskjema

Vi lagrer ingen kontaktskjema på dette nettstedet. All kontakt gjøres gjennom sikre servere på MailChimp.

Informasjon om MailChimp og regler for personvern i EU/EØS og Sveits, samt de nye retningslinjene i GDPR-lovgivningen, finner du her.

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentarer på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Første kommentar blir lagt i kø for moderering og godkjenning når vi er våkne. Når denne er godkjent, vil senere kommentarer fra samme bruker automatisk bli godkjent.

Hvis du har egen brukerkonto og logger deg inn på dette nettstedet, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen innholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Egne brukerkontoer eksisterer i øyeblikket bare for faste bidragsytere og administratorer av nettstedet. Vi vil i framtida kunne åpne brukerkontoer for andre partnere, men kun etter at bruker selv har forespurt om det og er blitt godkjent av nettstedet administratorer.

For alle brukere med egen brukerkonto lagres egenvalgt brukernavn, navn, men ikke nødvendigvis fullt navn, passord, som kun kan ses og endres av brukeren selv, brukerstatus (administrator, redaktør, forfatter, abonnent), brukerens epost, samt eventuelt mobiltelefon og bilde brukeren har lastet opp selv til Gravatar.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har gjort når det gjelder hvordan innhold skal vises, samt hva slags type plattform du viser nettstedet på (skjerm, brett, mobil). Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i inntil ett år eller til du sletter dem på egen plattform. Hvis du krysser av for &lauot;Husk meg»t;, vil innloggingsinformasjon oppbevares i to uker.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra. Er du pålogget andre tjenester som YuTube, Facebook osv., ville disse tjenestene hente dine personopplysninger og trafikkdata fra nettleseren, ikke fra dette nettstedet.

Tredjeparts nettsteder kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet, med mindre du selv har beskyttet deg mot dette. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Analyse

Vi bruker kun din IP-adresse til å hente ut statistikk om antall besøkende og hvor de kommer fra.

Vi bruker din kontaktinformasjon på MailChimp til å spore mottak av på forhånd bestilt epost.

Vi bruker din brukerinformasjon på dette nettstedet til å publisere dine bidrag, eventuelt gi deg tilgang til artikler som på andre måter har begrenset innsyn.

Hvem vi deler dine opplysninger med

Ingen.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

De eneste brukere som kan registrere seg på dette nettstedet, er brukere som har bedt om egen profil. Da lagres personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavnet). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen, unntatt passord.

Ingen kan opprette egen brukerkonto på dette nettstedet uten at en administrator har gitt adgang til det. Muligheten til å opprette egen brukerkonto eller logge på med ny bruker er blokkert.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har egen konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder alle (de få) personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter alle de data du har gitt oss, bortsett fra data som slettes automatisk etter en viss tid, se opplysninger lenger opp. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Trafikkdata for din Internett-bruk lagres ikke på dette nettstedet. Skal du ha slik informasjon, må du kontakte din egen Internett-tilbyder (ISP).

Har du bidratt redaksjonelt til dette nettstedet, kan du senere be om at alle persondata unntatt ditt publiseringsnavn blir slettet. PREACHER.no beholder rettighetene til bruk av redaksjonelle bidrag selv om du senere ber om sletting, dog ikke ekslusive rettigheter med mindre det er avtalt. Du kan publisere dine bidrag andre steder.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer blir kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer. Når opplysninger automatisk blir merket som spam, slettes de enten automatisk etter en forhåndsdefinert tid, eller godkjennes manuelt av en redaktør dersom de likevel ikke er spam. Redaktør kan også slette kommentarer merket som spam tidligere. De er da ikke lenger tilgjengelige. Vi har ikke systemer for tilbakehenting av slettede data.

Din kontaktinformasjon

Kontaktinformasjon lagres kun på MailChimp, og kun når du selv har bedt oss lagre den og bekreftet innsendt informasjon på lenke vi sender deg på mail.

Informasjon om brukerkontoer lagres og beskyttes på servere driftet av One.com.

Tilleggsinformasjon

Hvordan vi beskytter dine personopplysninger

Personopplysninger som du selv har gitt oss lagres kun på SSL-beskyttede servere hos MailChimp.

Vi lagrer ikke personopplysninger på PREACHER.no utover faste bidragsytere, som kun identifiseres med egenvalgt brukernavn, eget, men ikke nødvendigvis fullt navn, samt epost. Epost vises ikke.

Våre rutiner for datalekkasjer

Sikkerheten på dette nettstedet ivaretas av WordFence og systemene til våre hosting-partner, One.com

Hvilke tredjeparter vi mottar opplysninger fra

Ingen.

Hvilke automatiske avgjørelser som tas og/eller hva slags profiler som bygges på grunnlag av brukernes opplysninger.

Vi lager ingen skyggeprofiler fra lesere på dette nettstedet. Kun IP-adresser fra besøkende blir lagret med verktøyet Slimstat for egen statistikk over besøkende.

Kommentarfelt blir automatisk moderert. Brukere som kommenterer for første gang blir plukket ut til godkjenning av redaktør. Senere kommentarer på hele nettstedet, uansett post, vil godkjennes automatisk.

Kommentarer merket som spam vil slettes automatisk etter en forhåndsdefinert, kort tid, uten at de på forhånd er vist. Kommentarer kan bli slettet av redaktør også før den forhåndsdefinerte tiden er utløpt.

For øvrig ingen automatisk behandling av brukeropplysninger.

Opplysningskrav fra bransjelovgivning

Kommer hvis det blir relevant.

For øvrig følger vi GDPR, som er implementert som lov i Norge fra 25. mai 2018.

 

Sandefjord, 19. mai 2018
Victor Skimmeland
administrator, hovedredaktør for PREACHER.no

Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke og misjon. Han blogger på preacher.no Alle rettigheter reservert © 2018 Victor Skimmeland. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit om du oppgir kilde. Annen bruk? Spør først.