Bloggerne — ikke bare på TV

Jeg har aldri sett en eneste episode av TV-serien «Bloggerne». Hvorfor skulle jeg det når vi kan lage vår helt egen «reality».

PROFIL | preacher.no | Victor Skimmeland | 24. november 2017

David fortalte at dattera var både litt spent og litt sjenert før jeg skulle komme. Da jeg kom, satt hun godt gjemt inne på kjøkkenet sammen med venninna Andrea. Men i grunnen hadde jeg visst et ganske ålreit navn. Det mangla bare en «I» og en «A», hadde pappaen fått vite. At dattera mi også het det samme som venninna til Victoria, kunne neppe være tilfeldig. Jeg var snart godkjent.

Jeg beklaga for David at jeg rant ned dørene sånn uten noen god grunn, men det ville ikke David høre på. Han så nesten aldri noe til folk ute i «bondegokk», unnskyld, Indre Hobøl, likevel. Eller var det i Ytre?

Marianne skulle snart på jobb, storesøster Frøy hadde lekser, og Victoria ville være med ned på kontoret til pappa etter kaffe og sjokolade. Jeg skjønner henne godt, jeg. Bloggerne skulle ha møte. Victoria har blogget minst to ganger, hun. Dessuten hadde hun mange, gode råd.

Pappa David var nok litt mer beskjeden enn dattera. Jeg tror kanskje han likner på Paulus. Helt sjef med skriften og Skriftene. Noe mer stillfaren i tale, ansikt til ansikt. (De som lurer på hva jeg snakker om, kan lese Paulus sjøl i 1. Kor. 2:3 og Rom. 1:16.)

David skal ha for at han er flink til å svare for seg. Selv et par «aner ikke» og «tror jeg ikke» i tillegg til flere «selvfølgelig, det sjekker jeg ut» var nyttige. Da veit jeg hva jeg ikke skal kaste bort tida på som blodfersk blogger. Og en del svar fikk jeg altså. Jeg tusket med meg fem skjermdumper og har fått oversikt over samtlige plug-ins Davidsliv.com har prøvd i sitt mangeårige liv. Alt lå i innboksen min før jeg var tilbake på det trange hotellrommet jeg hadde booket meg inn på før jeg skulle fly ut grytidlig neste morgen.

(David sletter ofte på bloggen sin, så hvis linken over er råtten, kan du lese Davids fortelling fra før besøket som PDF her.)

P.E. stod det mange steder i min første pastors pastors Bibel. Det er en forkortelse for «Prøvet og Erfart». Sjøl legger jeg til noen annet jeg også har hørt:

«Det er fint å kunne lære av egne erfaringer. Det er kanskje bedre å kunne lære av andres erfaringer». Og dermed unngå de verste nybegynnerfeilene.

Victoria gav meg noen gode råd med på veien. Jeg skal tenke på dere begge to når jeg snart sitter på flyet videre til Stockholm og Uppsala. For de av dere som kjenner menighetene der borte godt: Nei, jeg skal ikke besøke Ulf Elkman. Han har allerede reist fra byen og landet. Nå lever han det gode pensjonistliv sammen med Birgitta i pendel mellom Jerusalem og Roma.

OK, Sverige neste, altså. Men, David, nå veit jeg hvor du bor. Du skal ikke se bort fra at jeg dukker opp igjen.

Takk for besøket! Unnskyld, jeg mente: Takk for at jeg fikk besøke dere. Hele gjengen.

Bildetekst:
TØFF TRIO. Victoria Skas Åleskjær flankert av ikke-rosa-bloggerne David Åleskjær (t.h.) og Victor Skimmeland (t.v.). Foto: Selfie by Victor.

Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke og misjon. Han blogger på preacher.no. Copyright © 2017 Victor Skimmeland. Alt materiale som ikke er merka med annet, er fullt ut opphavsrettsbeskytta. Kommersiell bruk av stoff fra disse sidene må ha særskilt tillatelse. Spør meg. Ikke-kommersiell bruk er greit uten at du spør først. Hvis du oppgir full kildehenvisning.