Umulig å BLI kristen

—Det er for mange bud! Til og med naboen skal du elske for å være kristen!

MANDAKT | preacher.no | Victor Skimmeland | 26. februar 2018

Han sa ikke bare «naboen». Han la til det han av hjertens lyst mente: Den jæ*** naboen!

Han hadde selvfølgelig rett. Det nytter ikke. Nettopp derfor har Jesus ordna en quick fix for alle oss som skjønner at det ikke nytter.

Bibelen er full av krav og lover og regler. Idealer som ingen har mulighet til å leve opp til. Egentlig er det bare en ting å gjøre. Gi opp!

Nettopp dette er poenget. Det er umulig å BLI kristen.

PAULUS HADDE SKJØNT DET da han skreiv dette: «Loven kom til for å gjøre fallet større.»

Men Paulus slutta ikke der. Han fortsatte: «Men der synden var stor, ble nåden enda større. Og som synden har hersket der døden var, skal nåden herske gjennom rettferdigheten og gi evig liv ved Jesus Kristus, vår Herre.» (Romerne 5:20-21)

Det er ikke mulig å leve opp til alle reglene og budene du kan finne i Bibelen. Ikke nok med dem — vi mennesker har en tendens til å slenge på enda noen flere bud og regler.

De siste månedene har en rekke politikere falt etter #MeToo-kampanjen. Det har nok vært stort sett fortjent, men det kan ikke ha vært lett for dem.

I disse dager er det Stortingets presidentskap som får svi for sine overskridelser.

UTDELING AV SKYLD OG ANSVAR er blant de mest vanlige av våre menneskelige aktiviteter.

«Kan du skylde på noen?»

Det er ikke uten grunn av denne videoen var veldig populær da den kom.

«Kan du skylde på noen?»

De gangene vi selv klarer å få det til, blir det lett sånn at vi ser ned på han som ikke klarte det. Så tenker vi litt godt om oss selv. Og da ble det visst feil igjen. Stolthet er også på den lange syndelista. Vi slipper visst ikke unna.

Eller?

Ansvaret for egne handlinger kan vi aldri løpe fra, men skylda kan vi slippe å betale for. Både i dette livet og gjennom det neste.

For sånn er det: Jesus tok på seg skylda så vi skulle få en mulighet til å gå videre. Selv etter de verste overtramp. Det finnes ingen grense for hva Jesus kan og vil tilgi. Han krever bare en ting: At jeg faktisk ber om tilgivelse.

EVANGELIET KAN FORKLARES SLIK: Når jeg aksepterer ansvaret og ber om tilgivelse, tar Jesus skylda! Når jeg kommer til Gud med min synd, løfter Gud alt sammen bort fra meg.

Det betyr ikke at jeg alltid slipper unna med konsekvensene. Jeg må fremdeles rydde opp. Men Jesus har tatt skylda. Sammen med de evige konsekvensene av min ansvarsløshet.

Dette betyr ganske så mye for min mentale helse her og nå, og det betyr ALT for livet mitt etter dette livet.

Det er her Jesus skiller seg fra alle religioner. Gud vet at det ikke nytter. Derfor tilgir han oss i stedet. Hvis vi vil ha tilgivelsen.

SKYLD. Alle peker på deg. Hvem skal du peke på, da? Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons og Meme Generator.

Tolleren … slo seg for brystet og sa: «Gud, vær meg synder nådig!» (Lukas 18:13)

Det er ikke mulig å BLI en kristen. Det eneste du kan gjøre er å kapitulere og la Jesus ta jobben. La han jobbe med å gjøre deg til en kristen.


Vil du ha flere MANDAKTer? Klikk deg inn på Facebook-siden til preacher.no og klikk [Liker] og [Følg]


MANDAKTen er andakt på en mandag. Det er vignetten jeg bruker på andaktene mine. Finni på helt av meg sjæl. Du kan gjerne låne ideen, men husk at det var min. Krediter meg, please.
    Copyright © 2018 Victor Skimmeland. Alt materiale på preacher.no som ikke er merket med annet, er fullt ut opphavsrettsbeskyttet. Kommersiell bruk av stoff fra disse sidene krever særskilt tillatelse. Ikke-kommersiell bruk tillates herved så lenge fullstendig kildehenvisning oppgis.