Sju ting som hjelper deg å holde ut

MANDAKT Jeg besøker dødssyke mennesker ganske ofte. Felles for dem alle er at de leter etter håp. Det gjør faktisk de fleste av oss.

I DAG: BARE FOR KRISTNE!

Gå ikke glipp av viktige nyheter. FØLG og LIK oss på Facebook. DEL med dine venner. Og meld deg på vårt gratis, reklamefrie NYHETSBREV.

«Hva skal vi så si til dette? Er Gud for oss, hvem er da mot oss?» (Rom 8:31)

For dødssyke mennesker er det mer presserende enn for alle oss andre, men rådene gjelder oss begge. Forskjellene er at vi som ikke er dødssyke kanskje har litt bedre tid på oss.

(Og det skriver altså jeg som har kjempet med døden — og vunnet! I alle fall inntil videre.)

For å nå fram til det Gud ønsker for deg, skal du passe ekstra godt på sju enkle ting:

 1. Gi ikke etter for tanker som ødelegger deg. Det gjelder enten du skal leve lenge elelr ikke. Håpet slutter ikke ved døden, men du trenger det mer i livet.
   
 2. Pass på sinnet ditt. Gjør tankene dine til en by omgitt av murer som nekter å slippe inn negativ og skadelig påvirkning.
   
  En motivasjonstaler sa det sånn: “Pass på dine tanker, siden de blir til ord. Pass på dine ord siden de blir til handlinger. Pass på dine handlinger, siden de blir til vaner. Pass på dine vaner, siden de blir til din karakter. Pass på din karakter, for den blir din skjebne.”
   
 3. Stå imot fristelsen til å analysere deg selv. Bare Den hellige ånd kan granske et menneskes hjerte og sinn. Når Herren er klar til å åpenbare et område i ditt liv som trenger en kursendring, vil han gjøre det.
   
 4. Bruk Guds ord i kampen mot fristelse. La Guds innblåste ord (rhema) i Bibelen være din styrke i tider med vanskeligheter og prøvelser. Da Jesus ble fristet i ødemarken (Matt 4:1), brukte han Skriftene for å avvise Satan. Det våpenet virker også i dag.
   
 5. Lytt til Guds stille stemme inne i deg. Gud leker ikke gjemsel med sin vilje. Øv deg opp til å tilbringe tid med Ham i ro og fred, og du vil trives med det. Løft din tro opp til et høyere nivå. Før David kunne slå Goliat (1Sam 17:23), måtte han drepe en løve og en bjørn (1Sam 17:37). Også i dag kjemper vi med saker som krever at vi må bevege oss opp til et nytt nivå av tro.
   
 6. Ha fellesskap med de riktige menneskene. Gud samler sitt folk. Han setter sammen mennesker som vil stå sammen på stridens dag. Du oppdager slike mennesker i tider med prøvelser. Ta godt vare på dem. De blir dine «blodsbrødre».
   
 7. Be Gud om å gi deg forstand der du er nå (Jak 1:5). Å vite at du forberedes til det Han var bestemt for deg, vil hindre deg i frafall, å vakle eller gi opp.

Klarer du å bruke disse sju, enkle reglene i dagliglivet ditt, vil du ikke lenger lure på hvordan du skal få håp. Du vil ha håp. Hver dag.

Da spiller det ingen rolle hvem som er imot deg. Gud er nemlig for deg.

Ordet til deg i dag er: Hold ut og grip det Gud har gitt deg! Du har fått det for å forberede deg. En dag kommer når du vil trenge all treningen.

Selv mannen jeg besøkte på lørdag har noe å håpe på. Både i dette livet. Og i det neste.


Følg oss på Facebook? Klikk her, og trykk deretter LIK og FØLG på sida du får opp!

Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. MANDAKTen er andakt på mandag. Denne vignetten bruker bloggen på (m)andaktene. Lån gjerne ideen, men husk hvor du fant den. Alle rettigheter reservert © 2018 Victor Skimmeland. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit når du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør først.