Mersalg hos fastlegen

Jeg vant KAMPEN MOT KREFTEN, men fastlegen gav seg ikke så lett. Hun hadde nettopp startet Sandefjords dyreste helsestudio med kollegene, og nå måtte jeg bli kunde.

Jeg var inne til oppfølging hos fastlegen. Ingenting var galt med meg, men jeg har kuttet drastisk i medisinbruken de siste månedene. Kreften hadde begynt i hjernen. Flere av systemene som styrte kroppens funksjoner, ble slått ut. Nå som jeg var helbredet fra kreft, var det på tide å kutte medisinene. Tenkte jeg.

Jeg blogger av og til om min kamp mot det som ble kalt uhelbredelig føflekkreft. Du kan bla deg bakover i innleggene i kategorien KAMPEN MOT KREFTEN.
FØLG og LIK oss på Facebook. DEL med dine venner. Og meld deg på vårt gratis, reklamefrie NYHETSBREV.

 
Hele seks medisiner er redusert eller fjernet. Fastlegen hadde godkjent én av dem på forrige besøk. Resten kuttet jeg sammen med hudlegen, tisselegen og kreftlegen. Fastlegen skjønte nok at jeg hadde gått en omvei rundt henne, men godtok mitt forslag om ny kontroll om tre måneder. I stedet for fortsatt medisinbruk. Blodprøvene hadde vært fine, og nå tok hun også blodtrykket. 130 over 82 var absolutt innafor for en halvgammel mann i min alder.

– Men, trener du, ville fastlegen vite.

– Ja, sa jeg og forklarte at jeg gikk så svetten tok meg hver dag, trente styrke og fikk oppfølging hos fysioterapeut hver uke.

– Jogging klarer jeg ikke ennå fordi hodet er skadet.

– Du må begynne å trene på studio, innvendte fastlegen.

Hun hadde tilbudet klart før jeg fikk sagt mer. Sammen med kollegene hadde hun åpnet en ny «treningsklinikk». Jeg fikk brosjyra i hånda. Tilbudet gjaldt «forskningsbasert trening på henvisning fra legen.» Det var ikke et tilbud jeg fikk fordi hun selv var medeier. Hun var bare forpliktet til å opplyse om sin eierandel. Tilbudet var likevel det beste, mente fastlegen.

– Fysioterapeuten har eget treningsstudio, innvendte jeg forsiktig, men ble avbrutt.

– Skal du kutte så mye i medisinene, må du begynne å trene, sa fastlegen.

Jeg tok fram treningsappen på mobilen og bladde gjennom noen dager. Fastlegen skulle jammen få se selv.

TRENINGSAPP. Ikke godt nok: Fysioterapeut, styrketrening og mange skritt hver dag var ikke godt nok for fastlegen. Skjermdump.

– Nei, jeg tror ikke at du ljuger, sa hun da jeg utfordret henne på nettopp dette, – men det er viktig at du trener riktig.

Jeg hadde ikke lyst til å bytte bort fysioterapeut og egentrening, men jeg ville heller ikke krangle med fastlegen. Makan, tenkte jeg stille, men spurte høyt om vi skulle sette opp en kontrolltime på nyåret.

– Se på tilbudet, da, insisterte fastlegen.

Så la hun til:

– Hvis du ikke synes det er noe for deg, kan du jo bare kaste det.

TRENINGSKLINIKK. Det er ikke nok å trene. Det må gjøre på klinikk. Foto av brosjyre fra fastlegens klinikk.

På utsida leste jeg brosjyra. 599 kroner hver måned. Dyrest i hele Sandefjord. Dessuten binding fra dag én.

Kaste brosjyra? Dét var det siste jeg ville nå. Når en meningssterk og oppegående pasient som jeg har problemer med å stagge fastlegen, lurer jeg på hvor mange det er som ikke klarer det. La oss si de ni Legene Nord og Syd på Sandefjord Helsepark har 15.000 pasienter på listene. Det er mange kunder!

Mersalg på legekontoret. Er det egentlig en god ting?

FRISKERE. Jeg var friskere da jeg besøkte fastlegen, men treningen min samme med fysioterapeut ble ikke godkjent. Jeg måtte til “treningsklinikk”. Som fastlegen eide. Foto: Privat.
FAKTA: SEPONERTE (sluttet) og REDUSERTE medisiner høst -18
23.10.: Etter at jeg blogget denne historien har flere kontaktet meg. En lurte på hvilke medisiner jeg hadde kuttet og om trening var nok. Her er lista over medisiner jeg begynte å kutte 13.9. Så vil tida vise om trening er nok.

 • Blodtrykk: Atacand PLUS 32/12,5mg x 1 i samråd med fastlege.
   
 • Kolesterol: Lipitor 20mg, kombo m. blodtrykksmed., i samråd med sykehus.
   
 • Immunterapi: Keytruda Pembrolizumab 174 mg infusjon (2 mg pr kg kroppsvekt). Behandling avsluttet.
   
 • Bivirkninger immunterapi, allergier: Aereus 5mg x inntil 4 i samråd med onkolog (kreftlege).
   
 • Bivirkninger immunterapi, prostata: Omnic DEPOT 0,4mg i samråd med urolog (tisselege).
   
 • Bivirkninger immunterapi, utslett: Microcid 10mg inntil x3 i samråd med dermatolog (hudlege).

 
 

Du kan gjerne KOMMENTERE, LIKE og DELE denne saken fra min Facebook-side. Klikk her.

Copyright © 2018 Victor Skimmeland er preacher.no.