Å, hvilke muligheter!

Vi er godt over jul nå, og her hjemme har vi rydda ut de siste effektene. Jeg skal uansett være kort i MANDAKTen i dag, som faktisk er en dag forsinka. La oss se på en mulighet.

Hør MANDAKTen: Å, hvilke muligheter (1:17)

ET SKIP som ligger stille, vil gro rur og tang under kjølen.

ET FLY som står i opplag, vil mugne. Gummi og pakninger sprekker.

ET MENNESKE uten mål, uten en hensikt større enn seg selv, vil skrumpe inn, svekkes og miste meningen med sitt eget liv. Et brennende hjerte slukner uten en mening, og fra asken vokser ingenting.

La oss ikke krympe sammen i møte med utfordringene foran oss. Utfordringer er muligheter.

SELVREALISERING er et misforstått mål. Vi er ikke skapt for å leve for oss selv. Vi er skapt for å leve for andre. For hver-andre.

La oss ikke rygge tilbake for mulighetene som byr seg. Andre menneskers liv er like mye verd som vårt eget. Vårt eget liv får mer verdi når vi deler livet med andre.

Amen.

Hør MANDAKTen: Å, hvilke muligheter (1:17)

LES >> Flere MANDAKTer på preacher.no


Følg oss på Facebook!
Klikk her og trykk LIK og FØLG på sida du får opp!

Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. MANDAKTen er andakt på mandag. Denne vignetten bruker bloggen på (m)andaktene. Lån gjerne ideen, men husk hvor du fant den. Alle rettigheter reservert © 2019 Victor Skimmeland. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit når du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør først.