Barna er Guds familie

MANDAKT Det er jul, og jula er først og fremst barnas fest. I min familie har vi brødrene sluttet å gi hverandre gaver, men vi gir til barna. Akkurat sånn var fokuset til Jesus også. Gi til barna.

Dette er fjerde av sju MANDAKTer i juletida. Jeg har skrevet sju tekster som du kan lese, høre, tenke og be sammen med meg. Jula varer ikke helt til påske, men kjerkas jul holder på til et stykke ut i januar.

(Dagens MANDAKT er anbefalt av min datter, Andrea Natashah Bonnet Skimmeland. Om du lurer, så er forresten MANDAKTen andakt på en mandag. Den fant jeg på selv.)

Hør MANDAKTen: Barna er Guds familie (3:15)

La oss igjen åpne Bibelen i Matteus, denne gang fra kapittel 19 og vers 14. Kort og greit.

Da sa Jesus: «La de små barna være, og hindre dem ikke fra å komme til meg. For himmelriket hører slike til.» (Matt 19:14)

La oss ikke lure noen. Heller ikke oss selv. Vi voksne har i dag pakket inn barnas verden så mye at det ikke er så mye igjen som ikke kan gjøres på våre premisser. Da jeg var barn, da mennesket satte beina på månen for første gang, var fritida vår mindre styrt.

«Det er et under at vi overlevde,» liker noen å si. Det er selvfølgelig tull. Litt for mange døde, men de er ikke her for å fortelle om det. Norske barn har de største, fleste og beste muligheter i hele historien.

Det er bare én ting…

Har vi voksne tid til dem?

Sånn egentlig?

JUL, FAMILIE OG BARN. En del ting beskytter vi barna våre for. Med god grunn. Barna har aldersgrense på filmer. De får ikke lov til å kjøre familiens bil. De må legge seg tidligere enn oss voksne. Det er gode grunner til at det er slik.

I dag vil jeg ha deg med tilbake på en reise til da du selv var barn. Var det noe du ønsket å gjøre som barn som du ikke kunne? Eller som ungdom? Hvorfor ville du gjøre akkurat dét?

Tenk deg godt igjennom. Sett opptaket på pause til du har tenkt ferdig.

EN TING HAR INGEN ALDERSGRENSE. Uansett hvor gammel eller ung du er, har ikke Jesus aldersgrense. Det var han ganske tydelig på selv også. La oss høre igjen:

«La de små barna være, og hindre dem ikke fra å komme til meg. For himmelriket hører slike til.» (Matt 19:14)

De fine og flotte ordene om at barna skal få velge selv, så de må vente til de er voksne, er en skjult agenda. De de egentlig sier, er at de ikke vil at barna skal komme til Jesus.

Slik var selv disiplene som stod i ring rundt Jesus. «De brakte små barn til ham for at han skulle legge hendene på dem og be; men disiplene ville vise dem bort (Matt 19:13)

Gi jula til barna. Gi Jesus til barna.

Denne MANDAKTen var altså ikke først og fremst til deg, men til dine barn og barnebarn.

Tenk godt på den i morgen, på selve julaften. Gi til barna!

KLIKK HER FOR MER >> www.PREACHER.no er mer enn prekener. Lik og følg sida mi på Facebook — Victor Skimmeland er Preacher.no — så får du jevnlige oppdateringer.

KILDER:
Bildetekst: BARNA FØRST. Jesus gjorde alltid plass til barna først. Illustrasjonsfoto: The Church of Jesus Christ, med tillatelse.
Intro i MANDAKTen: Andrea Natashah Bonnet Skimmeland.
Musikk i MANDAKTen: «Pure by Design.» Copyright © 2019 www.purple-planet.com. Used with permission.

Hør MANDAKTen: Barna er Guds familie (3:15)

LES og LYTT >> Flere MANDAKTer her på www.PREACHER.no

Vi betaler ikke Facebook for å fremme våre innlegg, så Facebook begrenser dessverre hvor mange som kan se dem. Om du vil hjelpe oss å nå ut til flest mulig, oppfordrer vi deg til å kommentere, like og dele. Tusen takk.

Victor Skimmeland tok teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. MANDAKTen er andakt på mandag. Denne vignetten bruker bloggen på (m)andaktene. Lån gjerne ideen, men husk hvor du fant den. Alle rettigheter reservert. Copyright 2019 © Victor Skimmeland er Preacher.no. Tekstene er ment til allmenn nytte og glede. Ikke-kommersiell bruk er greit om du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør meg.