Facebook vil ha penger

VIDEO Facebook har satt på bremsene for Victor Skimmeland er Preacher.no. Selv de som liker sida og følger meg får nå ikke se innhold før jeg betaler for såkalt ‘fremming’.

Store, blå F — Facebook, altså — har satt på alle bremser for sida til Preacher.no. Betaler jeg ikke, viser de ikke mine innlegg. De siste par månedene har Facebook redusert visning av mine poster til cirka 5 prosent av mine registrerte følgere.

Men — jég overlever. Jeg levde før jeg fikk kreft, jeg levde med kreft, og — jeg er helbredet fra kreft.

De nærmeste ukene skal vi — venner og jeg — finne et alternativ til store blå. Et alternativ til Facebook.

Jeg skal skrive mer detaljert om hvordan Facebook gjorde meg oppmerksom på at jeg måtte betale, men uten at jeg kan ta dem for noe. Deres krav til ‘fremming’ ble bare løftet et par, nye hakk.

Først fikk jeg ikke dele egne Facebook-innlegg via Messenger. Så slettet Facebook systematisk mine kommentarer som inneholdt lenker til Facebook-sida mi. Til slutt fikk jeg beskjed om at fortsatte brudd på ‘Community standards’ kunne føre til utestenging.

Samtidig falt antallet visninger av mine poster dramatisk — til cirka fem prosent av mine følgere — og Facebook gjentok oppfordringene til ‘fremming’, altså betalt plassering av egne innlegg, enda mer.

Som sagt, dette skal jeg skrive mer om seinere. Jeg har tatt noen skjermdumper.

Se og del dagens hilsen på YouTube her:

Victor Skimmeland tok teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. Copyright 2021 © Victor Skimmeland er Preacher.no. Alle rettigheter reservert. Tekstene er ment til allmenn nytte og glede. Ikke-kommersiell bruk er OK om du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør meg.