Bønnevandring dag 2: Makt til å løse og binde

COLOMBIA Jeg gikk opp igjen til leiligheten vi hadde fått “tilbud” om. Jeg visste bare at jeg måtte gå. Men hodet mitt var tomt.

— Jeg ber det du viser meg, Herre Jesus. Ingenting annet.

Nesten oppe ved blokka, kom en tanke til meg:

“Alt dere binder på jorden, skal være bundet i himmelen, og alt dere løser på jorden, skal være løst i himmelen,” sa Jesus.

Jeg burde jo kjenne verset. Det er fra Matteus 18:18, og de to neste versene inneholder nøkkelen til all bønn med min colombianske partner. Nesten hver dag det siste halvannet året.

“Også dette sier jeg dere: Dersom to av dere her på jorden blir enige om å be om noe, hva det enn er, skal de få det av min Far i himmelen. For hvor to eller tre er samlet i mitt navn, der er jeg midt iblant dem.” (Matt 18:19-20)

Jeg gikk på oppsida av blokka, ba kort og minnet enhver ånd som sniklyttet på at vi var to, og med Jesu Ånd, tre. Min partner og jeg ba sammen fra klokka sju i dag morges, og selv om jeg gikk aleine til blokka, var partneren med i bønn.

Så begynte jeg å salte, mens jeg ba:

— Jeg binder deg, i Jesu navn.

Tre ganger gikk jeg rundt tomta. Saltbøssa var nesten tom, så jeg tømte siste rest over hjørnet av tomta ut mot veikrysset.

Dag to ferdig. Nå gikk jeg hjem. Jeg har mye å gjøre i dag også.

COLOMBIA Copyright © 2023 Victor Skimmeland er PREACHER.no og forfatteren.