Forbryteren på korset

Han ba om en tanke. Så fikk han et Paradis.

MANDAKT | preacher.no | Victor Skimmeland | 15. august 2017

Det hang to forbrytere på korsene ved siden av Jesus.

Bildetekst:
FORBRYTER. Den katolske kirkes tradisjon kaller den “gode” forbryteren for den hellige Dismas. Han er hellig fordi Jesus erklærer ham frelst uten gjerninger. Foto: Se bildet.

HUSK >> LIK og FØLG PREACHER.NO på FACEBOOK

En av dem spottet Jesus helt inn i døden. Han valgte selv en annen vei enn den Jesus nå hadde prøvd å vise verden i tre og et halvt år.

Den andre forbryteren skjønte at det gikk mot slutten. Døden lå bare noen øyeblikk lenger framme. Han gjorde et bittelite forsøk på å ta Jesus i forsvar. Så innså han at det han trengte, måtte han be om for seg selv. Forbryteren ba Jesus om å huske på ham når Jesus kom fram til Gud.

Jesus svarte og lovte ham ikke bare en tanke, men en plass i Paradiset.

Det finnes ingen skjærsild

Jeg kunne sikkert sagt noe om skjærsilden, men jeg tror ikke på den, og den finnes heller ikke i Bibelen.

Jeg kunne sikkert sagt noe om alt det noen tror må til for å bli frelst, slik også mange predikanter opp gjennom historien har talt om. Men det er ikke nødvendig.

Bibelen stiller ingen krav for å bli frelst. Bibelen sier ingenting om noen skjærsild.

I denne timen før Jesus dør, gir han bare et løfte til en mann som skjønner at han fortjener å henge på korset.

Så raus er Jesus. Forbryteren fortjente ingenting, men denne lille bønnen var nok. Jesus åpnet dørene til himmelen i det samme øyeblikket. Uten krav.

Frelsen er ukomplisert

Paulus skjønte også hvor enkel og ukomplisert veien til evig liv er.

“For hvis du med din munn bekjenner at Jesus er Herre, og i ditt hjerte tror at Gud har oppreist ham fra de døde, da skal du bli frelst,” skrev Paulus i brevet til romerne, 10:9. Så la han til: “Hver den som påkaller Herrens navn, skal bli frelst.” Samme brev 10:13. Uten unntak.

Hvor raus er egentlig Jesus?

“Hver den som kjennes ved meg for menneskene, skal også Menneskesønnen kjennes ved for Guds engler,” sa Jesus i Lukas 12:8. Uten unntak. Det var nok å si at man trodde. Det var alt.

Hvor raus er egentlig Jesus? Finn ut av det selv. Les hele historien om de to forbryterne på korsene ved siden av Jesus i Evangeliet etter Lukas 23:32-43.

LES og LYTT >> Flere MANDAKTer på preacher.no

Copyright © 2017 Victor Skimmeland. Alt materiale på preacher.no som ikke er merket annerledes er fullt ut opphavsrettsbeskyttet. Kommersiell bruk av stoff fra disse sidene krever særskilt tillatelse. Ikke-kommersiell bruk tillates herved så lenge fullstendig kildehenvisning oppgis.