Humanetiker på presteskole

Å forstå religion er å forstå geografi, politikk og kultur.

AKTUELT | preacher.no | Victor Skimmeland | 24. august 2017

Humanetikeren Didrik Söderlind reflekterer over religionens betydning. Jeg er enig i det meste han observerer, bortsett fra ett: Det er ikke religionen, men troen som former mennesket. Og dermed samfunnet.

[read more=”Les mer” less=”Les mindre”]

Söderlind legger til: «Problemet med identitetspolitikken er ikke at den sier at vi har kulturelle eller religiøse identiteter. Problemet er at den sier at vi er identiteten vår. Vi er kristne eller muslimer.»

Her beskriver Søderlind et av problemene i de såkalte “plogspissmenigheter”. Vi blir instrumenter for et mål. Vi er ikke lenger individene – Guds barn, men verktøyet – hans tjenere. Gud har aldri sagt det sånn, men jeg kjenner mer enn én pastor som tenker sånn. Både i Norge og Colombia.

Jeg tviler på at jeg vil bli stemplet som en risiko av mine alt for rettroende venner, så det er med stor frimodighet jeg anbefaler denne artikkelen for alle mine venner. Både dere som allerede er det, og for dere som blir det. Uvenner har jeg heldigvis ikke.

Artikkelen er fra semesteråpningen på mitt Alma Mater, Menighetsfakultetet. Der studerte jeg master i kristendom.

Talen ble holdt i forgårs, 22. august 2017.

Les også Didrik Söderlind – Prestestudentene og ateisten her. Du tåler det godt, selv om det kommer fra en ateist.

ÅPNING. Humanisten Didrik Söderlind holder åpningstale på Det Teologiske Menighetsfakultet. Foto: Arnfinn Pettersen.

Copyright © 2017 Victor Skimmeland. Alt materiale på preacher.no som ikke er merket med annet, er fullt ut opphavsrettsbeskyttet. Kommersiell bruk av stoff fra disse sidene krever særskilt tillatelse. Ikke-kommersiell bruk tillates herved så lenge fullstendig kildehenvisning oppgis[/read]