Kom som du er. Bli som oss.

Det er mange ting Jesus ikke har sagt. Som for eksempel at alle kristne må være like. Men gruppepress, det er vi ikke fritatt fra i kjerka. I menigheten.

MEME | preacher.no | Victor Skimmeland | 30. august 2017

Nok en meme i serien: Hva Jesus ikke sa.

Det er mange ting Jesus ikke har sagt. Som for eksempel at alle kristne må være like. Men gruppepress, det er vi ikke fritatt fra i kjerka. I menigheten.

Ungdom opplever gruppepress. Voksne opplever gruppepress. Muslimer opplever gruppepress. Kristne opplever gruppepress.

Det var ikke draktene våre Jesus ville forandre. Mange pastorer stiller gjerne i skjorte og slips, eller skjorter med prestesnipp, pluss penjakke, når de skal preke. Mange prester stiller i alba og stola (slå opp, hvis du lurer.)

Det er ikke så lenge siden jenter måtte gå i skjørt i de fleste menigheter. Kona mi opplevde det da hun var ung. Selv opplevde jeg at pønkerklær ikke var greit da jeg var ny kristen. Til nød kunne jeg være friker, men best var det å pønte seg som soss. Heldigvis hadde jeg klær på lager. Jeg hadde vært mannekeng og modell på fritida i et par år før jeg blei kristen.

Det var ikke språket vårt Jesus ville ha. Noen kristne liker å snakke såkalt Ka’anan-språk. Jesus ville ha tankene!

Det var ikke livsstilen vår Jesus ville forandre. Jesus ville ha livet!

Jesus ville ha hjertene våre. (Les gjerne Matteus 6:21.)

Om vi kler oss annerledes, spiller ingen rolle. Om vi er annerledes, spiller ingen rolle.

Tvert imot, Jesus var overtydelig med folk som var mer opptatt av det ytre enn det indre. Bare se her:

«Ve dere, skriftlærde og fariseere, dere hyklere! Dere ligner hvitkalkede graver. Utvendig er de vakre å se på, men innvendig er de fulle av dødningebein og all slags urenhet. Slik er det også med dere: Utvendig, i folks øyne, ser dere rettferdige ut, men innvendig er dere fulle av hykleri og urett.»

(Les gjerne mer i Matteus 23:27-28.)


Ideen til “HVA JESUS IKKE SA” er ikke min egen, men sakene under denne vignetten er mitt eget stoff. Ideen stammer fra en bildebok av Paul Ellis med tittelen “Stuff Jesus Never Said”. Boka er ganske morsom. Du kan finne den på Amazon UK.

Boka har også en egen side på Facebook som ikke alltid er like morsom.

Copyright © 2017 Victor Skimmeland. Alt materiale på preacher.no som ikke er merket annerledes er fullt ut opphavsrettsbeskyttet. Kommersiell bruk av stoff fra disse sidene krever særskilt tillatelse. Ikke-kommersiell bruk tillates herved så lenge full kildehenvisning oppgis.

Les gjerne flere saker om HVA JESUS IKKE SA.