Om prester som tenner bål

ISLAM Hvordan ville Jesus møtt en muslim? Ville hun fått ordene «ormeyngel» og «hykler» slengt etter seg?

«Kirken er kalt til å gjøre godt mot alle mennesker. Skal våre ord ha kraft og vårt liv få betydning for enkeltmennesker og samfunnet, må vår kjærlighet vise seg i barmhjertighet og gode gjerninger.»

Disse ordene skrev nylig en god venn av meg. Han er pastor. Jeg tror ikke han ante hvor profetisk han talte inn i de stormene jeg selvforskyldt har blitt påført de siste ukene.

Jeg har bevisst stukket hånden i diverse vepsebol! Jeg har vært kommentarfeltkriger.

En ting er de politikere som bidrar til fremmedhat og redsel for innvandrerne vi allerede har i landet. De skal jeg ikke snakke om her. Jeg kunne også nevnt politikere som holder seg tause når de burde stått opp mot urettferdighet. De skal jeg heller ikke si noe om nå.

Jeg vil si noe om kristne i posisjoner som ikke bidrar til å kjøle ned konfliktene, men som tvert i mot bærer mer ved til bålene. Kristne med titler av pastor eller prest, og som er mer opptatt av hvem vi kan bekjempe, enn hvem vi skal vinne for Jesus.

Jeg kunne sagt noe om at vår kamp ikke er mot denne verden. Jeg kunne også skrevet noe om at vi er kalt til å vinne mennesker. Ikke vinne OVER mennesker.

Jeg vil skrive kort på en sein lørdagskveld om muslimene blant oss.

Muslimene i blant oss er en mulighet til å snakke om Jesus. Han tror de nemlig allerede på. De tror bare ikke at han er Gud. Eller Guds Sønn. Dette kunne vi snakket om.

I stedet kaster mange av oss som kaller oss kristne bort hele muligheten ved å ta krigen til islam! Slik har det dessverre vært lenge.

Pavene kjempet mot islam med en rekke korstog. Så unnlot de ikke å svekke den kristne kulturen som allerede fantes i Østen, og etter fire hundre år falt den siste, kristne stat i Øst.

Luther var så farget av synet på islam at han skar jøder og muslimer over samme lest. Begge fortjente helvete. Luther var en antisemitt. Et barn av sin tid riktignok, men antisemitt.

I dag bruker også mange kristne kreftene på å kjempe mot muslimer. Noen sier nok at det er islam, eller islamismen, eller ekstremismen de er mot. Likevel er det muslimene de vil ha ut av landet. Det er menneskene de kjemper mot.

(En parentes: Før noen klarer å få dette til at jeg mener vi skal ha helt åpne grenser, la meg bare si: Jeg snakker om de muslimer som allerede er her.)

Hvis du ikke allerede er der at du vil kaste dem alle ut igjen, så har jeg noen ord til deg.

Hva var Jesu oppdrag til oss?

Tenk litt over det før du leser videre.

Ja, nettopp. Misjonsbefalingen!

«Jeg har fått all makt i himmelen og på jorden. Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler: Døp dem til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn og lær dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende.» (Matteus 28:18-20)

Dette sier altså Jesus. Og han avslutter: «Jeg er med dere.»

I morgen er det søndag. Da skal jeg se TV-gudstjenesten fra en av disse prestene som bærer ved til bålet. Den kommer på en av disse kristenkanalene som også bærer ved til bålet. Så skal jeg spørre meg selv: Hvordan ville Jesus møtt en muslim?

«Ormeyngel» og «hyklere» har Jesus allerede brukt opp. På fariseere og prester. (Matteus 3:7 m.fl.)

EDIT Søndag morgen. For ordens skyld: Jeg lot presten det er snakk her, som jeg valgte å ikke navngi, få lese blogginnlegget. Han fikk link med en gang. Hvis han vil svare, får han det.

Copyright © 2017 Victor Skimmeland. Alt materiale på preacher.no som ikke er merket med annet, er fullt ut opphavsrettsbeskyttet. Kommersiell bruk av stoff fra disse sidene krever særskilt tillatelse. Ikke-kommersiell bruk tillates herved så lenge fullstendig kildehenvisning oppgis.

En kommentar om “Om prester som tenner bål”

  1. Dette innlegget er ikke lenger helt nytt, men for ordens skyld: Presten det er snakk om her, har ennå ikke kommentert. Det er greit. Han fikk muligheten til å svare samtidig med at jeg publiserte, men valgte å ikke gjøre det.

Det er stengt for kommentarer.