Det forferdelige med å være kristen

Halloween er over. Eller reformasjonsjubileet, som noen insisterte på å kalle det. Snart står jula for døra. Endelig litt Jesus til folket?

JUL | Victor Skimmeland | Søndag kveld 12. november 2017

I Skien har en rektor hissa på seg opptil tre bloggere og noen flere kommentarfeltkrigere fordi elevene ved skolen skal få vite at Jesus er omtalt i Koranen. Vi utsettes for en alvorlig islamifisering.

I helgja hadde Oslo fint besøk av amerikanere. Evangelisten Billy Graham… nei, det var visst sønnen — kom på besøk med masse folk. Storstua Oslo Spektrum blei fylt opp, mens den selverklærte hedningen Levi Fragell satt på Facebook i Syden hele uka og ropte: «Alarm!» Minst én pastor-apostel var i tillegg sur på Facebook fordi han ikke fikk være med å arrangere, men han lovte på Facebook å ikke skrive mer om det på Facebook.

TV-pastor Jan Hanvold var igjen på skjermen i helgja. Han gjorde visst ingen skade. Showet gikk videre med høyst frivillige gaver. Noen politikere glemte seg bort og krevde heller ikke noe forbud mot kanalen.

Selv har jeg hissa på meg noen få som mener at mine øvelser i kommentarfeltene handler om nettopp det: Å hisse på meg folk. Noen flere er sjokkert over hva jeg ikke mener klart og sterkt om muslimerifiseringen her til lands. Andre er sjokkert over at jeg av og til også skriver om andre ting enn det aller viktigste for kristne. Nei, det var visst to sider av samme sak. Sorry. Det mest sjokkerende burde imidlertid være at mange i grunnen bare ignorerer meg. Men det ignorerer jeg.

Jeg var også en tur innom Narvesen og så på bladene som stod i hylla. Den nest øverste. Der fant jeg enda en grunn til å hisse deg opp. Til alle du som synes den viktigste oppgaven vi kristne har er å advare mot avkristningen — og mummifiseringen, unnskyld, muslimifiseringen: Bildet øverst i innlegget bør være bevis nok på at nå har alt gått alt for langt. Har jula plutselig bare blitt sånn hedensk, nå, eller?

Halloween er altså over. Eller reformasjonsjubileet, som noen insisterte på å kalle det. Bursdagen til selveste Martin blei imidlertid forbigått i stillhet av de fleste i uka som gikk.

Snart står også hedensk jul for døra. Jeg veit om minst en eksilprest som kommer til å få Claus. Om han ikke først får besøk av den lokale imamen der borte i Østfold som vil vite litt mer om Jesus.

Åååh! Alt er så forferdelig!

(Pust ut, Victor. Sånn, ja.)

På vei ut av Narvesen og videre opp til hytta på fjellet rakk jeg å fortelle et par folk om Jesus. Men nå skal jeg lese litt, skrive litt, be litt. Nei, forresten — mye! Fylle på tankene. Så skal jeg fortelle noen flere om Jesus. Det tror jeg kan bli min nisje. Her er det visst god plass. Til gjengjeld er det ganske trangt om plassen på de andre arenaene.

Syntes du dette blei alt for flåsete? Post bloggen på din egen Facebook-profil og si din hjertens mening. Så skal du også få med deg en apokryf Jesus-fortelling. Helt gratis. På grunnteksten.

Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke og misjon. Han blogger på preacher.no. Copyright © 2017 Victor Skimmeland. Alt materiale som ikke er merka med annet, er fullt ut opphavsrettsbeskytta. Kommersiell bruk av stoff fra disse sidene må ha særskilt tillatelse. Spør meg. Ikke-kommersiell bruk er greit uten at du spør først. Hvis du oppgir full kildehenvisning.