Hva Jesus IKKE sa: -Ta deg sammen, da!

MEME Rett etter at jeg selv hadde blitt kristen, traff jeg jenta jeg hadde deita litt før. Hu hadde gått i den kjerka jeg nå hadde begynt å gå i. Hu gikk ikke der lenger.

Et meme i serien Hva Jesus ikke sa.

Det var kanskje litt flaut. Jeg hadde bortforklaringen klar: Før var jeg ikke kristen, så klart jeg gikk på byen, tok meg en øl eller ti, sjekka damer (ja, i flertall) og hadde moral som en gjennomsnittlig lausbikkje. Sånn var det jo.

Nå var jeg kristen, og alt det gamle var det bare å slå en strek over. Det fortalte i hvert fall mine nye, kristne venner meg. Alt var tilgitt.

Så traff jeg altså dama jeg hadde deita. Hu hadde gått i samme kjerka.

Jeg syntes bare det var hyggelig å treffe henne, og jeg hadde ingen tanker om noe reprise av tidligere deiting. Jeg hadde ny dame. Hu som etter hvert skulle bli kona mi.

Jenta hadde likevel litt febrilsk forklaring på gang. Jo, da, hu hadde ramla litt utpå, sett med menighetens øyne. Nei, da, hu skulle ikke slutte. Hu måtte bare få tatt seg sammen litt først. Stumpe røyken. Ikke drekke. Så skulle hu begynne å be.

Å, ja, tenkte jeg. Er det sånn det er å være kristen?

Jenta begynte aldri i kjerka igjen. Kanskje blei det for mange ting som måtte ordnes opp i først. Kanskje var kravene litt for store. Jeg veit ikke.

Jeg veit bare et par ting. Jesus krever ikke at vi skjerper oss før vi kommer til han. Tvert imot, han ba oss komme med alt vi bærer på. Det veit jeg nå.

«Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile.»

Sa Jesus. (Matteus 11:28.)

Han sa ikke «Ta deg sammen og kom så til meg, så får vi se.»

Førstemann (antagelig) som laga memes om HVA JESUS IKKE SA heter Paul Ellis i boka «Stuff Jesus Never Said». Victor Skimmeland – Copyright © 2017 har blant annet studert teologi og jobba i kirke og misjon. Han blogger på preacher.no. Alt materiale på disse sidene som ikke er merka med annet, er fullt ut opphavsrettsbeskytta. Kommersiell bruk av stoff fra disse sidene må ha særskilt tillatelse. Spør meg. Ikke-kommersiell bruk er greit uten at du spør først. Hvis du oppgir full kildehenvisning.