Ut på tur

Ut på tur igjen. Denne gang til ei dame som har fått samme, alvorlige sykdom som jeg fikk.

AKTUELT | preacher.no | Victor Skimmeland | 7. desember 2017

Solvei Margareth Bærby Eriksen fra Rakkestad er et navn konger og dronninger verdig. Fire navn på rekke og rad. Som det hør og bør seg for folk av kongelig slekt.

Joda, jeg veit at jeg tar litt store ord i min munn nå, men det er en mening i dem.

I de kretsene Solvei og jeg har noe til felles, bruker vi begrep som Kongenes Konge om Gud. Om Jesus. Vi som tror på Jesus omtales gjerne som av kongeslekt. Logikken er som følger: Hvis vi er Guds barn, og Gud er Konge. Ja, du skjønner.

Solvei og jeg har fått samme, alvorlige sykdom. En sykdom de aller fleste dør av når den er kommet så langt som hos oss. Jeg har blitt frisk. Solvei vil bli frisk.

I dag møtes vi for første gang i det virkelige liv. Vi har hatt kontakt en god stund gjennom Føflekkreftforeningen og virtuelt.

Nå skal vi møtes på ordentlig. Vi skal be sammen. Vi skal fryde oss over livet. Med liten l og stor. Så skal vi B. Deretter får vi C.

Frank, mannen hennes, disker opp med fiskekaker til middag når jeg kommer.

I morra eller lørdag skriver jeg en liten reportasje fra besøket. I mellomtida kan du høre på det personlige vitnesbyrdet hennes. Kristen og sjuk, men ikke sviktet av Gud. Det er fra søndagens møte i OKS Haldenkirken. Solvei og Frank ble intervjuet av pastoren i kjerka om «hvordan Gud har vært med oss GJENNOM ALT», som hun sier det selv. Hør selv her.

Bildetekst:
GJENNOM ALT. Solvei Margareth Bærby Eriksen (midten) lever med en alvorlig sykdom, men tror ikke Gud har gitt henne opp. Foto: Privat.

Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke og misjon. Han blogger på preacher.no. Copyright © 2017 Victor Skimmeland. Alt materiale som ikke er merka med annet, er fullt ut opphavsrettsbeskytta. Kommersiell bruk av stoff fra disse sidene må ha særskilt tillatelse. Spør meg. Ikke-kommersiell bruk er greit uten at du spør først. Hvis du oppgir full kildehenvisning.