Sju dager i advent — dag tre

Dag tre i advent-tekstene inneholder en kortreist profeti. Kort tid etter profetien ved engelen Gabriel, skjer miraklet ved Den hellige ånd.

JUL | preacher.no | Victor Skimmeland | 20. desember 2017

Gamle Elisabet er mirakuløst nok blitt gravid. Nå er det pur unge Maria som skal oppleve et mirakel. Her kommer engelen med beskjed.

Du kjenner julefortellingen fra før av. Den ble starten på en ny miraklenes tid. Etter århundrer med taushet, var Gud tilbake på banen, og vi har ennå bare så vidt begynt.

I disse #metoo-tider er det nesten litt farlig å antyde at en engel kommer på nattlig besøk til ei tenåringsjente, men hold deg fast. Skitne tanker bor bare i skitne mennesker, sier Paulus.

Eller, ordrett:

«Alt er rent for de rene, men for de urene og vantro er ingen ting rent. Nei, de er urene både i sinn og i samvittighet.» (Titus 1:15)

Her får du dagens fortelling:

Budskapet til Maria


26 Men da Elisabet var i sjette måned, ble engelen Gabriel sendt fra Gud til en by i Galilea som het Nasaret, 27 til en jomfru som var lovet bort til Josef, en mann av Davids ætt. Jomfruens navn var Maria. 28 Engelen kom inn til henne og sa: «Vær hilset, du som har fått nåde! Herren er med deg!» 29 Hun ble forskrekket over engelens ord og undret seg over hva denne hilsenen skulle bety. 30 Men engelen sa til henne:

«Frykt ikke, Maria! For du har funnet nåde hos Gud.
31 Hør! Du skal bli med barn og føde en sønn,
og du skal gi ham navnet Jesus.

32 Han skal være stor og kalles Den høyestes Sønn,
og Herren Gud skal gi ham hans far Davids trone.

33 Han skal være konge over Jakobs hus til evig tid;
det skal ikke være ende på hans kongedømme.»

34 Maria sa til engelen: «Hvordan skal dette kunne skje når jeg ikke har vært sammen med noen mann?» 35 Engelen svarte:

«Den hellige ånd skal komme over deg,
og Den høyestes kraft skal overskygge deg.
Derfor skal barnet som blir født,
være hellig og kalles Guds Sønn.

36 Og hør: Din slektning Elisabet venter en sønn, hun også, på sine gamle dager. Hun som de sa ikke kunne få barn, er allerede i sjette måned. 37 For ingen ting er umulig for Gud.» 38 Da sa Maria: «Se, jeg er Herrens tjenestekvinne. La det skje med meg som du har sagt.» Så forlot engelen henne.

Mer kommer i morgen.

Bildetekst:
MARIA. Engelen Gabriel gir Maria beskjed om at hun snart skal bli gravid. Bilde lånt fra bloggen ventanadelasalvacion.blogspot.no

Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke og misjon. Han blogger på preacher.no. Copyright © 2017 Victor Skimmeland. Alt materiale som ikke er merka med annet, er fullt ut opphavsrettsbeskytta. Kommersiell bruk av stoff fra disse sidene må ha særskilt tillatelse. Spør meg. Ikke-kommersiell bruk er greit uten at du spør først. Hvis du oppgir full kildehenvisning.