Sju dager i advent — dag fem

Etter ni måneders graviditet, får vi anta, blir endelig Johannes født. Alt er bare vakkert.

JUL | preacher.no | Victor Skimmeland | 22. desember 2017

Pappa Sakarja vet mer enn de fleste om hva det skal bli til med sønnen Johannes, men han fikk munnkurv av engelen. Nå er Johannes endelig født. Kan pappa slutte å skrive på tavle?

Nei, i dag har jeg ikke noe personlig vitnesbyrd å dele, eller antyde. Jeg har aldri vært stum. Jeg har riktignok vært døv en periode, men da måtte andre til med penn og papir. Ikke jeg.

La oss i stedet gå rett på fortellingen. Her er den.

Johannes blir født

57 Tiden kom da Elisabet skulle føde, og hun fikk en sønn. 58 Hennes naboer og slektninger hørte hvor stor godhet Herren hadde vist henne, og de gledet seg med henne.

59 På den åttende dagen kom de for å omskjære gutten. De ville kalle ham Sakarja etter faren, 60 men moren svarte: «Nei, han skal hete Johannes.» 61 «Men det er jo ingen i din slekt som har det navnet», svarte de. 62 Da ga de tegn til faren for å få vite hva han ville at barnet skulle hete. 63 Han ba om en tavle og skrev: «Hans navn er Johannes.» Da ble alle forundret, 64 men i det samme ble munnen hans åpnet og tungen løst, og han begynte å lovprise Gud. 65 Alle som bodde der omkring, ble grepet av ærefrykt. I alle fjellbygdene i Judea snakket folk om det som hadde hendt. 66 Alle som hørte dette, tok det til hjertet og spurte: «Hva skal det vel bli av dette barnet?» Og Herrens hånd var med ham. 67 Hans far Sakarja ble fylt av Den hellige ånd. Han talte profetiske ord og sa…

Og nettopp hva Sakarja sa, ja, det får du i morgen, lille julaften.

Bildetekst:
NYFØDT. Et skikkelig glansbilde av mamma Elisabet med sønnen Johannes og glade naboer. Foto: Det tør jeg ikke si.

Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke og misjon. Han blogger på preacher.no. Copyright © 2017 Victor Skimmeland. Alt materiale som ikke er merka med annet, er fullt ut opphavsrettsbeskytta. Kommersiell bruk av stoff fra disse sidene må ha særskilt tillatelse. Spør meg. Ikke-kommersiell bruk er greit uten at du spør først. Hvis du oppgir full kildehenvisning.