Om helvete

Så mange meninger om helvete. Bare én har kontroll.

TANKER | preacher.no | Victor Skimmeland | 10. januar 2018

Hva mørkemannen, ateisten eller Satan mener om helvete, er egentlig ikke så interessant. Hva Jesus har gjort med helvete, er alt du trenger å vite.

Hva mørkemannen sier:
— Følg alle disse reglene, eller så kommer du til helvete.

Hva ateisten sier:
— Dra til helvete med alle regler!

Alternativt:
— Drit i alle regler. Dra til helvete!

Hva Djevelen sier:
— Drit i alle regler. Jeg drar deg til helvete.

Alternativt:
— Jeg tar deg i helvete.

Hva Jesus sier:
— Du har ingen sjans til å følge alle disse reglene. La meg ordne opp med helvete.

Hva DU kan gjøre:
Velge en av dem.

(Stalltips: Si ja, takk, til Jesus. Han gjorde jobben en gang for alle. Hvorfor skal du stresse med det, da?)

6 Mens vi ennå var svake, døde Kristus for ugudelige da tiden var inne. 7 Selv for et rettskaffent menneske vil vel neppe noen gå i døden. Eller kanskje ville noen gjøre det for en som er god. 8 Men Gud viser sin kjærlighet til oss ved at Kristus døde for oss mens vi ennå var syndere. 9 Når vi nå er blitt rettferdige ved Kristi blod, hvor mye mer skal vi ikke da gjennom ham bli frelst fra vreden! 10 For mens vi ennå var Guds fiender, ble vi forsonet med ham ved hans Sønns død. Når vi nå er forsonet, hvor mye mer skal vi ikke da bli frelst ved hans liv! 11 Ja, ikke bare det, vi har også vår stolthet i Gud, ved vår Herre Jesus Kristus, han som har gitt oss forsoningen.
Romerbrevet 5:6-11


Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke og misjon. Han blogger på preacher.no. Copyright © 2018 Victor Skimmeland. Alt materiale som ikke er merka med annet, er fullt ut opphavsrettsbeskytta. Kommersiell bruk av stoff fra disse sidene må ha særskilt tillatelse. Spør meg. Ikke-kommersiell bruk er greit uten at du spør først. Hvis du oppgir full kildehenvisning.