Pust ut, be og koble deg til Gud. I dag.

Trenger du et gjennombrudd? En dyp forandring i forhold til et annet menneske? Økonomien din? Jobblivet? Uvaner som bør endres?

MANDAKT | preacher.no | Victor Skimmeland | 19. februar 2018

Vi er midt inne i vinterferiene i Norge. Jeg har ferie i denne midterste av ukene, uke 8, og jeg skal bruke mye av tida mi på ski her oppe på fjellet. Det er imidlertid en ting jeg ikke tar ferie fra. Det er en ting som er alt for viktig.

BØNN!

Bønn — når det faktisk blir bedt — har kraft til å rokke ved virkeligheten slik vi kjenner den.

Gjennom 2017 holdt jeg flere taler om bønn i forskjellige menigheter. Min erfaring er at dyp, gjennomgripende bønn forandrer alt du har tenkt om bønn fram til nå.

Mye av bibelstoffet jeg har jobbet med til disse talene, fikk aldri plass da jeg stod på talerstolen. Til det var tida for kort. Det er begrenset hvor mye man kan presse inn i en bibeltime. Men at bønn virker, det trenger du ikke å lure på. Du trenger bare å prøve det ut. Men — bønn virker ikke før du faktisk ber!

Det er ikke nok å snakke om bønn. Det må faktisk bes.

Du må også be nok! Om Gud ikke rekker å svare deg innen fem minutter, betyr det ikke at han ikke har hørt deg.

Det kan bety at Gud vil bruke lenger tid. Noen ganger vil han bruke andre mennesker til å svare deg, og vi mennesker trenger tid. Noen ganger skal du selv være bønnesvaret, og det hender du trenger tid før du skjønner det.

Guds svar kan ta tid. Det opplevde Daniel også (det kan du lese nederst). Daniel sluttet ikke å be fordi han ikke fikk svar på timen. Han ba mer neste dag. Dagen etter det. Og slik fortsatte han til han fikk svaret.

TRENGER DU ET GJENNOMBRUDD? Ber du om forandring i forholdet du lever i? I økonomien din? Jobben? Eller hjelp med en uvane? Synes du at du bare ber og ber uten at noe skjer?

Ikke gi opp! Gud visste om bønnen din før du hadde tenkt på den selv. (Jesaja 65:24)

Gud visste om behovet ditt før du hadde fortalt ham det. Han har allerede begynt jobben med å svare deg. Selv om svaret kan ta tid, får du svar. Det kommer.

Ikke gi opp. Gjennombruddet kommer!

LES
Mens jeg ennå talte og bad og bekjente min egen og mitt folk Israels synd … kom Gabriel, den mannen jeg tidligere hadde sett i synet, og … sa: «Daniel, nå er jeg kommet for å gi deg full innsikt. Da du begynte å be, gikk det ut et ord, og jeg er kommet for å fortelle deg det; for du er elsket av Gud. (Daniel 9:20-23)

TENK

  • Hva fortalte denne teksten deg?
  • Hva sa Gud til deg mens du leste denne teksten?
  • Hvilket ord eller setning i denne teksten gir mest mening for deg?


MANDAKTen er andakt på en mandag. Det er vignetten jeg bruker på andaktene mine. Finni på helt av meg sjæl. Du kan gjerne låne ideen, men husk at det var min. Krediter meg, please.
    Copyright © 2018 Victor Skimmeland. Alt materiale på preacher.no som ikke er merket med annet, er fullt ut opphavsrettsbeskyttet. Kommersiell bruk av stoff fra disse sidene krever særskilt tillatelse. Ikke-kommersiell bruk tillates herved så lenge fullstendig kildehenvisning oppgis.