Prestene og kollekten

I statskjerka får prestene lønna fra offentlige bevilgninger, så den følgende vitsen kan dermed ikke være sann. Men, som en misjonærkollega likte å si: Det er ikke så viktig om en historie er sann, bare den er morsom.

HUMOR | Gjesteblogger: Henning Eliassen | 21. februar 2018

Henning Eliassen har vært pinsevenn i en årrekke og jobber i matbutikk. Han er gift med Jeanette, og sammen har de to skjønne barn. Henning er beryktet i nærmiljøet for sine revyopptredener og kjent for sitt humoristiske skråblikk på det meste.

Her er dagens blødme.

Tre prester diskuterte seg imellom hvordan de skulle håndtere kollekten etter gudstjenesten. Den ene presten sa:

— I kirka mi gjør vi det på den måten at vi tegner opp en ring på gårdsplassen. Så går vi inn i ringen, kaster pengene i lufta — og det som faller innenfor ringen, det tilfaller Gud.

Den andre presten forklarte det sånn:

— Akkurat slik gjør vi det i vår kirke også, bortsett fra at det er det som faller utenfor ringen som går til Gud.

Til slutt forklarte den tredje presten hvordan de gjorde det i hans kirke:

— Vi gjør akkurat som dere. Vi går inn i ringen, kaster pengene opp i lufta, og det Gud vil ha — ja, det beholder han.

HUMORIST. Pinsevennen Henning Eliassen er også min venn. Nå skjønner du hvorfor. Foto: South Park?

Har du vanskelig for å svelge denne? Vel, Jesus var heller ikke motstander av å dele: «Gi keiseren det som tilhører keiseren, og Gud det som tilhører Gud!»

Da jeg bodde i Colombia, var nøden ofte stor. Der var ikke kollekt noen spøk, og verre blei det da den lokale pastoren ble tatt med lommene fulle av penger, mens kollektkurvene var nesten tomme. Han hadde «fått fra Gud at han skulle be og velsigne kollekten inne på kontoret sitt». Da kunne Gud «multiplisere» gavene.

Men det er en annen historie.

Ny vits i morra.


Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke og misjon. Han blogger på preacher.no;.
    Copyright © 2018 Victor Skimmeland. Alt materiale som ikke er merka med annet, er fullt ut opphavsrettsbeskytta. Kommersiell bruk av stoff fra disse sidene må ha særskilt tillatelse. Spør meg. Ikke-kommersiell bruk er greit uten at du spør først. Hvis du oppgir full kildehenvisning.