Ja til Lukas

En venn av meg, journalist i VG og tidligere medstudent i teologi, skal bli pappa.

AKTUELT | preacher.no | Victor Skimmeland | 6. mars 2018

En venn av meg skal bli pappa. Han kunne stolt fortelle at kona var gravid. Barnet skulle få navnet Lukas.

Min venn er journalist i VG og tidligere medstudent i teologi. Vi ble kjent under forberedelsene til studietur til Lutherland. Unnskyld, Tyskland. Det er ganske nøyaktig ett dusin år siden nå. Vi har holdt kontakten.

I felles glede over at han også skal bli pappa, drodlet vi en stund over Lukas som navn. Vi var begge skjønt enige om at Lukas var et flott valg.

Så prøvde jeg meg med det samme hos fysioterapeuten. Hun som holder meg myk og ganske smertefri etter skamskjæringa fra ti operasjoner. (Jo, da, de var nødvendige, men jeg kjenner resultatet. Kanskje litt for godt.)

— Jeg skjønner ikke at noen i dag vil kalle ungen sin for Lukas, sa fysioterapeuten min.

— Det er jo verdens mest vanlige navn!

Sønnen hennes heter Lukas, men hun hadde oppdaget at det var flere av dem.

Jeg var ikke enig med henne, men siden hun bokstavelig talt hadde nakketak på meg, dro jeg ikke den tankerekka noe særlig lenger.

Det skal jeg nå.

Lukas er et flott navn. Mer er ikke å si om den saken. Lukas er et flott navn!


Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke og misjon. Han blogger på preacher.no;.
    Copyright © 2018 Victor Skimmeland. Alt materiale som ikke er merka med annet, er fullt ut opphavsrettsbeskytta. Kommersiell bruk av stoff fra disse sidene må ha særskilt tillatelse. Spør meg. Ikke-kommersiell bruk er greit uten at du spør først. Hvis du oppgir full kildehenvisning.