Jesus mente hva han sa

Hvis Jesus ikke mente det han sa… Hva mente Jesus da?

MANDAKT | preacher.no | Victor Skimmeland | 30. april 2018

Selvfølgelig mente Jesus hva han sa. Alle teologer som bruker livet sitt på å overbevise oss om noe annet, har bomma totalt på målet. Eller synda, som å bomme på målet betyr.

Dette er ursynden. I den andre fortellingen i Bibelen, den om hvordan Gud skapte menneskene, dukker Satan sjæl opp og spør:

«Har Gud virkelig sagt?»

Og sånn har det fortsatt.

Men hva var det egentlig Jesus sa?

«Jeg døde for at du skal leve. Du trenger bare å tro det.»

Få NYTT fra PREACHER.no:


Vi gir ALDRI bort mailen din. Du mottar mail fra oss omtrent en gang i uka, gjerne seint søndag kveld. (Vi har riktignok fri, men det har ikke apekatten MailChimp.) Når du er ferdig med å registrere deg, får du en mail fra MailChimp som ber deg bekrefte adressen din.


Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke og misjon. Han blogger på preacher.no. MANDAKTen er andakt på en mandag. Det er vignetten jeg bruker på andaktene mine. Lån gjerne ideen, men husk hvor du fant den. Alle rettigheter reservert © 2018 Victor Skimmeland. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit om du oppgir kilde. Annen bruk? Spør først.