Kristne kommentarfeltkrigere

Det er IKKE vår jobb som kristne å leke fyrbøtere i helvete. Kan vi klare å gjøre det som faktisk er jobben vår?

MEDIA | preacher.no | Victor Skimmeland | 4. mai 2018

Det du skal få lese nå, skreiv en kristen «bror» på et forum. Har var åpenbart en kommentarfeltkriger. Jeg skammer meg over ordvalget hans. Og tonen hans. Og det totale fraværet av respekt og kjærlighet.

NB: BARE FOR KRISTNE!

En kristen «bror» skreiv på et forum på sosiale medier. Forumet drives av en kjent, kristen predikant med to kjepphester:

  1. De som ikke aktivt kjemper mot abort–hver dag–er ikke Guds venner.
  2. De som ikke aktivt kjemper mot muslimer–hver dag–ikke Guds venner.

Hva som skjer med Guds uvenner?

OK, jeg tror jeg stopper tanken der.

Og dette skreiv altså en kristen «bror» på forumet:

«For meg er en muslim en muslim. Terorister som driver med avgudsdyrkelse. Alt bunner i at Hagar og Ismael ble bortvist fra gåren å mistet odelsretten. De gikk bitre ut i ørkene å sverget på at de ville aldri ha noe å gjøre med Abrahams Gud. I ørkenen fikk di kontakt med Belsebub, å de lerte sine barn å barnebarn å hate Gud å tilbe Belsebub istede. Islam går ut på at uansett å jevlig du er skal du altid vite at Muhammed var mye verre.» (Jeg tillot meg å rette noen skrivefeil, men ikke alle.)

Nå vil jeg si noe som kanskje får noen få til å reagere. Jeg stoler på at flertallet av mine lesere likevel ikke gjør det.

  1. Det er IKKE vår jobb som kristne å leke fyrbøtere i helvete.
    (Joh. 3:17)
  2. Vår jobb er å vise veien til himmelen.
    (Matt. 28:16-20)

Det er heller ikke vår jobb å forsøke å overstyre–eller forbanne–politikken. Vår jobb er å be for politikerne. (1. Tim. 2:1-2)

Vi har fått en ganske enkel oppgave, egentlig: Å fortelle om det vi har sett og hørt. (Apg. 4:20)

Kan vi klare det? Ikke noe mer. Ikke noe mindre. Bare det vi selv har opplevd.

Kan vi klare det?

FINT.

Jeg velger å ikke nevne navnet på predikanten, heller ikke på han som skreiv kommentaren. Jeg synes ikke det er min jobb å henge ut folk med navn. Skulle du tilfeldig ramle inn på sida til den predikanten jeg skriver om, vil du likevel kjenne igjen det jeg beskriver. Treet kjennes på fruktene, som Bibelen sier. (Matt 7:15-20)

Få NYTT fra PREACHER.no:


Vi gir ALDRI bort mailen din. Du mottar mail fra oss omtrent en gang i uka, gjerne seint søndag kveld. (Vi har riktignok fri, men det har ikke apekatten MailChimp.) Når du er ferdig med å registrere deg, får du en mail fra MailChimp som ber deg bekrefte adressen din.


Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke og misjon. Han blogger på preacher.no. Alle rettigheter reservert. © 2018 Victor Skimmeland. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit om du oppgir kilde. Annen bruk? Spør først.