En Gud i midten

MANDAKT Jeg skrev for litt siden en MANDAKT som handlet om Gud som Alfa og Omega. Begynnelse og slutt. Så begynte jeg å tenke. Gud er jo midt imellom også.

Vi er vant til å kjenne Gud som Alfa og Omega. Begynnelse og slutt.

Ofte glemmer vi imidlertid at mellom ytterpunktene finnes et midtpunkt! Ytterpunktenes Gud er også midtpunktets Gud. Gud er midtpunktet!

GUD SELV gikk midt blant Israels folk da de flyktet fra faraos hær i Egypt. Gud selv gikk midt ut i Rødehavet da folket flyktet over til Sinai. Gud selv slo leir midt blant folket i ørkenen–som en skystøtte om dagen og en ildsøyle om natten. Enten de campet, eller de vandret.

En mektig Gud–en Gud som slett ikke gjemmer seg bort–kan skremme vannet av noen og enhver om ikke kjenner ham. Egypterne ble skremt.

Israels barn hadde god grunn til å bli skremt. Da folket stod ved havet og lurte på hvordan de skulle komme over til den andre siden. Da folket gikk gjennom havet og fryktet at vannet kunne komme fossende tilbake. Da folket hadde kommet over og lurte på hva de nå skulle drikke og spise. I den tørre ørkenen.

I ETTERTID VET VI at flukten fra Egypt endte godt for Israel. Det visste ikke Israels folk. Vi leser i Mosebøkene om et folk som tviler og er redde. Noen roper at de heller vil tilbake til «kjøttgrytene i Egypt»!

Det er naturlig å være redd i møtet med usikkerhet.

Gud ønsker ikke at VI skal være redde i møte med usikkerhet. Han vil at VI skal bli kjent med HAM. Han vil at vi skal kjenne ham. Han vil at vi skal være trygge på ham. Og med ham.

Bibelen lærer oss om Gud. Nok til at vi kan bli kjent med ham. Men en Bibel som støver ned i bokhylla, hjelper deg ikke å bli kjent med Gud. Bibelen må åpnes. Den må leses.

Gud ønsker å snakke med oss. Han snakker med oss gjennom bønnen. Vi snakker helt vanlig når vi ber. Og Gud svarer. Faktisk!


Vil du være venn med oss? Trykk LIK og FØLG på Facebook!

HVIS DU ER USIKKER på hva som møter deg i nærmeste framtid, hjelper det å tenke på hvordan du hadde det tidligere. Har du tidligere møtt usikkerhet–sammen med Gud–vet du nå at han vil hjelpe deg denne gangen også. Har du ikke hatt Gud med deg i usikkerheten tidligere, er det NÅ du har muligheten til å teste ham.

Tro meg på det! Gud hjelper deg i usikkerheten. Du trenger bare å prøve. Han svikter ikke.

Snakk til ham. Med ham. Bli kjent med ham.

Den Gud som var med deg da du ble født, vil være med deg den dagen livet tar slutt. Han ER med deg akkurat nå. Midt i livet.

Du trenger bare å gi ham lov. La ham slippe til. Da er han der–sammen med deg. Da har du ingen grunn til å være redd. Da trenger du ikke å være redd. Gud er nemlig ikke en å være redd for, men–han jager alt det du kunne vært redd for.

Jeg garanterer.

Herren skal bevare din utgang og din inngang fra nå og til evig tid. (Salme 121:8)

SYNSPUNKTER. DRØFT GJERNE PÅ FACEBOOK

Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke og misjon. Han blogger på preacher.no. Alle rettigheter reservert © 2018 Victor Skimmeland. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit om du oppgir kilde. Annen bruk? Spør først.