Jakten på en pastor

HUMOR Denne skjønner du bare hvis du har en tilknytning til de mer karismatiske delene av frikirke-Norge, som for eksempel pinsevenner, trosmenigheter eller andre kongregasjonalister.

Var dette bare fremmedord for deg? Da anbefaler jeg heller en av de tidligere ukers HUMOR-innlegg. Klikk på kategoriordet her eller i ingressen, så får du opp alle gamle blogginnlegg med humor av variabel kvalitet.

NB: DENNE ER BARE FOR KRISTNE!

Bloggen setter ned tempoet i sommer. Litt. Ikke glem oss, da. FØLG og LIK på Facebook. DEL med venner. Og meld deg på vårt gratis, reklamefrie NYHETSBREV.

 
«Kjære partner.

Det er dessverre ingen seiersrapport vi bringer i dag.

Som kjent har menigheten kalt ny pastor for å lede oss gjennom den motgang vi nå står framfor. Eldsterådet har dessverre ikke lykkes. Vi har derfor bestemt oss for å gi oppdraget med å finne menighetens nye hyrde til hodejegerne i Rask Rekruttering ASS.

RR ASS innrømmer at firmaet ikke har noe særlig erfaring med å identifisere gode pastorprofiler, men de er overbevist om at deres kunstige intelligens kan løse vårt behov. Framfor alt har Rask Rekruttering ASS vært villig til å lære. «No cure, no pay» er firmaets motto.

Som menighetens eldste kjenner vi derfor at dette er manna i rette tid, og siden vi vet at det som er gratis, gjerne også er godt, mener vi at vi er i ledelsen når vi nå legger fram disse anbefalingene for menigshetsmøtet.

Rask Rekruttering ASS fikk en Bibel av oss, og etter å ha matet sin kunstige intelligens B.A.B.E.L. (TM) (se bildet øverst) med de mest aktuelle profilene, er dette anbefalingene av typer kandidater vi bør vurdere i forhold til menighetens prekære behov.

 • Adam: En god mann, men synes å ha en illojal ektefelle som kan svekke hans fokus.
 • Noah: Har tidligere tjent Gud i 120 år, men har ingen nye troende å vise til. Har også en tendens til å bruke for store ressurser på åpenbart urealistiske byggeprosjekter.
 • Josef: Store visjoner, synes å skryte i overkant mye. Opptatt av drømmetydning. Ert han en hemmelig New Age-tilhenger? Har dessuten sittet i fengsel.
 • Moses: Beskjeden og ydmyk, men ingen stor predikant. Har et problem med stamming og trenger hjelp av broren på talerstolen. Litt for kraftig temperament. Knuser ting når han blir rasende.
 • Debora: Vi har bare ett ord–kvinne!
 • David: Den mest lovende kandidaten så langt, inntil vi oppdaget at han har vært utro med kona til naboen.
 • Salomo: Overbevisende og publisert forkynner, men har bak seg litt for mange kvinnehistorier som trekker det samlede inntrykket ned.
 • Elia: Kronisk depresjon. Bryter lett sammen ved motgang.
 • Jona: Påstod at han ble spist av en stor fisk og spyttet ut noen dager senere. Vi så ingen grunn til å gå videre med bakgrunnssjekk.
 • Amos: Gammeldags. Dårlige manerer. Hadde han studert teologi, kunne han vært en lovende kandidat. Politisk slagside mot venstre. Kan i tillegg oppfattes støtende på menighetens viktigste givere.
 • Johannes: Har nok døpt mange, men kler seg ikke som en pastor. Likner Lars Monsen ved at han er et aktivt friluftsmenneske, men han har en heller usunn diett. Kjent for å provosere andre kirkeledere i Jan-Aage Torp-stil med skarpe og lite gjennomtenkte utspill.
 • Paulus: Dyktig og framgangsrik, driver eget firma ved siden av en omfattende tjeneste som predikant. Imidlertid er også han ganske skarp i kantene, tøff med yngre forkynnere og beryktet for lange møter, av og til hele natta. I tillegg litt for tradisjonell i synet på moderne familieliv.
 • Timoteus: Alt for ung. Kan vurderes på nytt om tjue år.
 • Judas: Gode anbefalinger fra prestene og fariseerne. Står på jevnt og trutt. Konservativ teologi. Gode kontakter, dessuten flink med penger. Åpenbart den beste.

Rask Rekruttering ASS anbefaler menigheten å finne en pastortype som Judas og invitere ham til en prøvepreken.

Eldsterådet slutter seg til anbefalingen og beklager at vi ikke p.t. har noen pastor som kan veilede oss mht. de teologiske vurderingene som her er gjort.

Alt vel.

Beste hilsen,

Eldsterådet

ELDSTERÅDET. Eldsterådet legger fram sin innstilling til valg av ny pastor. Foto: Rask Rekruttering ASS.


Vil du være vår venn? Klikk her og trykk LIK og FØLG på Facebook-sida du får opp!

Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke og misjon. Han blogger på preacher.no. Alle rettigheter reservert © 2018 Victor Skimmeland. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit om du oppgir kilde. Annen bruk? Spør først.