Flymodus for litt stilletid

LIVSMESTRING OK, dette er jo en Jesus-blogg, så jeg burde gi deg et tips for avbruddsfri bibellesning. Seriøst, tipset funker bra. Avbruddsfritt, altså. Overalt!

Bloggen setter ned tempoet i sommer. Litt. Ikke glem oss, da. FØLG og LIK på Facebook. DEL med venner. Og meld deg på vårt gratis, reklamefrie NYHETSBREV.

 
For de fleste av oss er det en utfordring å få tatt seg tid til å lese litt i Bibelen. Eller i ei bok. Men det finnes altså en løsning.

Laster du ned Bibelen som app, eller har du allerede boka liggende på Kindle, trenger du ikke nett.

Det hjelper imidlertid ikke å sette mobilen på lydløs. Plutselig plinger det. Mobilen vibrerer fordi en av ungene sender deg en snap. En venn sender melding. Eller sjefen ringer, for hun skal bare sjekke noe hun glemte å spørre om på jobben.

Da finnes det en løsning: Flymodus!

Setter du mobilen i flymodus, blir du ikke forstyrret de få minuttene du vil ha for deg selv. Meldinger venter. Telefoner går til svareren.

(Så kan du jo lese inn følgende melding til svareren: «Hei, jeg sitter og leser litt i Bibelen akkurat nå, så jeg kan ikke svare før etterpå. Inntil jeg ringer deg opp igjen, kan du jo be en bønn for Levi Fragell)

OK, så leser du kanskje papirbibel fremdeles. Men helt ærlig, hvor ofte har du med deg papirbibelen rundt, da? Hvor ofte er mobilen med? Akkurat, ja!

Last ned en bibelapp, så har du alltid Bibelen med deg.

Med flymodus får du fem eller ti minutter uten forstyrrelser. Uten fristelser.

Med en bibelapp kan du også fargelegge tekstene du vil huske. Det gjør jeg. Ikke minst har jeg Bibelen med meg på alle de språkene jeg vil lese den på. Jepp. Jeg leser Bibelen på spansk både titt og ofte. Eller engelsk. Tysk. Latin! Jeg kjenner bare noen ganske få prester som fremdeles leser koine-gresk noen år etter studiet, så den skal heller ikke jeg bløffe på meg.

Mine anbefalinger

Alle appene kommer med gratis versjoner på mange språk, inklusive norsk. Vil du ha nyere versjoner på norsk, koster de litt, men mye mindre enn papirutgavene.

Har DU forslag til bibelapper eller -programmer? Kommenter lenger ned (åpen i 14 dager) eller på Facebook-sida vår, så kan jeg ta med tipset ditt her.

For en nerd, tenker du sikkert. Helt riktig. For. En. Nerd. Jeg. Er.

Ikke trenger du å være kristen for å lese i Bibelen heller. Bare spør hele Norges rikshedning Levi Fragell. Eller Nøkken sjøl.

Da tok djevelen ham med til den hellige byen, stilte ham ytterst på tempelmuren og sa: «Er du Guds Sønn, så kast deg ned herfra! For det står skrevet: Han skal gi englene sine befaling om deg. Og: De skal bære deg på hendene så du ikke støter foten mot noen stein.» (Mat 4:5-6)

«Du tror at Gud er én? Det gjør du rett i. Også de onde åndene tror det – og skjelver!» (Jak 2:19)

Og, seriøst, tipset funker like bra for litt avbruddsfri tid med Jo Nesbø. Om du heller vil det. Bøkene min kjøper jeg på Amazon.com og EBOK.no.

KOMMENTER GJERNE SAKEN PÅ FACEBOOK.


Vil du være vår venn? Klikk her og trykk LIK og FØLG på Facebook-sida du får opp!

Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke og misjon. Han blogger på preacher.no. Alle rettigheter reservert © 2018 Victor Skimmeland. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit om du oppgir kilde. Annen bruk? Spør først.