Kunne Jesus ha syndet?

TANKER Kunne Jesus syndet om han ville det? Eller var Han dømt til å følge Guds vilje?

Jeg fikk spørsmålet på melding fra en bloggleser. Leseren var ikke helt sikker selv, men han helte nok mest i retning at siden Jesus var Guds Sønn og altså Gud, så kunne Han ikke synde. Jesus var jo fullkommen.

Spørsmål: Kunne Jesus ha syndet dersom han ville?

Mitt svar: Ja, mye tyder på det. I Jesu møte med Satan (Matt 4, Mark 1, Luk 4) er det tydelig at Jesus ble gitt et valg. Satan frister Jesus, og Jesus velger selv hvilken vei han vil gå.

Jesus ble fristet, akkurat som de første menneskene (1Mos 3) og som du og jeg i dag, og han VALGTE å ikke synde.

Hvis Jesus IKKE kunne velge annerledes, ikke kunne velge bort et fullkomment liv, så ville jo hele poenget med nåden blitt borte. Han ville ikke vært noe mer enn et lam spm ble slaktet og ofret. Dette offeret måtte gjentas og gjentas. Med Jesus tok ofringen slutt.

Også Jesu fortvilelse i Getsemane natt til langfredag tyder på at Han hadde et reelt valg. Les Matt 26, Mark 14 og Luk 22.

Jesus var helt og fullt menneske, også med fristelsene, akkurat som Han var helt og fullt Gud.

Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. © 2018 og alle rettigheter reservert. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit når du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør først.