Jesus var menneske

TANKER Da Jesus levde på jorden, var han mest menneske. Unntaksvis så vi den siden av Ham som også var Gud.

Bloggen setter ned tempoet i sommer. Litt. Ikke glem oss, da. FØLG og LIK på Facebook. DEL med venner. Og meld deg på vårt gratis, reklamefrie NYHETSBREV.

 
Jesus lot seg begrense av de hindringene som gjelder for alle mennesker. Han kunne ikke være fullt og helt Gud samtidig som Han skulle være menneske. Dette er noe teologer har diskutert i to tusen år. Hvem var egentlig Jesus! HVA var Jesus?

Jesus var menneske. Han var også Gud.

Hver gang Jesus gjorde et mirakel, var det mirakler som mennesker hadde gjort før Ham. De kom til å gjøre miraklene etter Ham. Det var Guds kraft som virket i menneskene Gud brukte.

Jesus lot seg begrense mens Han levde på jorda. Han hadde et menneskes kropp. Han jobbet bare i et lite land, ikke på kryss og tvers av kontinenter.

I dag er det annerledes. Etter at Jesus stod opp fra de døde, reiste Han til Himmelen. Så gav Han oss Den hellige ånd.

Alt var mulig for Jesus da han gikk gatelangs i bygder og byer i det lille Israel for to tusen år siden.

I dag er alt mulig for menigheten over hele verden. Alle som tror på Jesus og har fått Den hellige Ånd har tilgang på de samme mirakler som Jesus kunne utføre.

Nei, jeg tuller ikke. Guds kraft virker i alle som tror.

Begrensninger? De er det i så fall vi mennesker som lager. Tror vi ikke at det er mulig, er det ikke lett å gjennomføre heller.

Alt var mulig for Jesus da han gikk gjennom gatene i Oldtidens Israel. Alt er mulig for menigheten på gatene i bygd og by i dagens Norge. I dagens verden.

Copyright © 2018 Victor Skimmeland.