Onkel Skrue: Gnierne i Korint

SØNDAG –Egentlig er det ikke nødvendig at jeg skriver til dere om tjenesten for de hellige, innleder Paulus, før han legger til: –Ikke vær gniere!

Blogg-ferien er over. Ikke gå glipp av viktige nyheter. FØLG og LIK oss på Facebook. DEL med dine venner. Og meld deg på vårt gratis, reklamefrie NYHETSBREV.

 
I DAG: BARE FOR KRISTNE!

DENNE SØNDAGENS ANDRE LESETEKST i Den norske kirke er en formaning fra Paulus til menigheten i Korint.

—Dere vet egentlig bedre, skriver Paulus, men han minner dem likevel på at kristne ikke er gjerrige. Så flesker han til: —Ikke gi en gniergave!

Påminnelsen denne 12. søndag i treenighetstiden gjelder nok like mye oss rike, kristne nordmenn i våre egne menigheter, snart to tusen år senere.

1 Egentlig er det ikke nødvendig at jeg skriver til dere om tjenesten for de hellige, 2 for jeg vet at dere er villige. Her i Makedonia roser jeg dere og sier at dere i Akaia har vært forberedt siden i fjor. Og deres iver har inspirert mange. 3 Nå sender jeg disse brødrene til dere, så det skal vise seg at det ikke var tomme ord vi kom med når vi roste dere for dette, men at dere er klare, slik jeg har sagt. 4 Jeg vil jo ikke at makedonerne skal komme sammen med meg og finne dere uforberedt. For da ville hele tiltaket bare bringe skam over oss – for ikke å snakke om dere! 1 Jeg fant det derfor nødvendig å be disse brødrene reise til dere på forhånd og i god tid gjøre klar den gaven dere har gitt løfte om. Da kan den ligge ferdig som en velsignelse og ikke som en gniergave.

6 Men det sier jeg: Den som sår sparsomt, skal høste sparsomt, og den som sår med velsignelse, skal høste med velsignelse.7 Enhver skal gi det han har bestemt seg for i sitt hjerte, ikke med ulyst eller av tvang. For Gud elsker en glad giver.

8 Og Gud makter å gi dere all sin gave i rikt mål,
så dere alltid og under alle forhold har nok av alt,
ja, har overflod til all god gjerning.

—Fra Paulus’ andre brev til menigheten i Korint (2Kor 9:1-8).


Vil du være venn med oss? Klikk her, og trykk deretter LIK og FØLG på Facebook-sida du får opp!

Copyright © 2018 Victor Skimmeland er preacher.no