Et lite Harmageddon

AKTUELT Det luktet ikke helt godt av sjølufta utenfor Syrias Middelhavskyst i går kveld. På et lite område var både russere, syrere, franskmenn, briter og israelere i aksjon, i tillegg til at iranerne ble rammet inne på land.

Sånt kan det fort bli storkrig av. Om ikke denne uka, så er vi nærmere et bibelsk Harmageddon enn vi noen gang har vært.

Så skal det legges til at det nok en gang er russiske bakke-til-luft-våpen som sendte et fly med alle ombord i døden. Denne gang var det syrere som styrte joysticken, ikke “ukrainske utbrytere”. Russland har helt klart behov for å spille en ny maskirovka de nærmeste dagene, for dette vil de ikke ta ansvar for på hjemmebane. Israel er også smarte om de ligger lavt og svelger stoltheten en stund.

Russland må lære, og slutte å levere våpen til alle som vil ha. En dag kan det ramme dem enda verre.

Saken ble dekket av den israelske avisen Ha’aretz tidligere i dag (lenke | PDF).Bildetekst:
ILLUSTRASJON: Det russiske flyvåpenets Ilyushin Il-20 ble mandag skutt ned utenfor kysten av Syria. Dette er et marint overvåkingsfly i klasse tilsvarende NATO’s Orion- og Poseidon-fly. Foto: AFP/Public domain.

DU KAN GJERNE KOMMENTERE, LIKE OG DELE DENNE SAKEN PÅ MIN ÅPNE FACEBOOK-PROFIL. KLIKK HER.

Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. © 2018 og alle rettigheter reservert. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit når du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør først.