Det er ikke muslimene, det er Saudi-Arabia

AKTUELT Her hjemme har det meste handlet om Knut Arild Hareide og Sylvi Listhaug, men ute i verden har det dreid seg om Saudi-Arabia. Stadig flere skjønner at det verken er islam eller muslimer som er problemet, men Saudi-Arabia.

Jamal Khashoggi hadde først ikke vært i konsulatet. Så hadde han kommet og gått igjen. Deretter hadde han yppet til slåsskamp med seksten topptrente spesialsoldater, og til slutt innrømmet Saudi-Arabia at den middelaldrende og dårlig trente journalisten nok var blitt drept. Men det var ikke kronprins Mohammad Bin Salman i Saudi-Arabia som hadde beordret drapet.

Gå ikke glipp av viktige nyheter. FØLG og LIK oss på Facebook. DEL med dine venner. Og meld deg på vårt gratis, reklamefrie NYHETSBREV.

 
Hele verden har visst at Saudia-Arabia tar seg til rette som landet vil i Midt-Østen. Helt siden landet i 1973 brakte Vesten ned på kne ved å stanse oljeforsyningen etter at Israel hadde vunnet Yom Kippur-krigen, har vestlige ledere vært forsiktige med å utfordre saudiene. Det har de benyttet til sin fordel.

Nå er det likevel en liten mulighet til at det kan sprekke for Saudi-Arabia. Jeg hører og ser på kanaler jeg burde holdt meg langt unna, og i helgen kom jeg over dette på en amerikansk kanal som sjelden er særlig etterrettlig.

Senator Rand Paul, som tidligere var republikansk presidentkandidat, drev valgkamp sammen med sønnen til presidenten, altså Donald Trump junio. Paul sa rett ut at saudiene finansierte den internasjonale terrorismen.

FØLG OSS på FACEBOOK

— Why do we have worldwide terrorism? The Saudis fund it! Hvorfor har vi internasjonal terrorisme? Det er fordi saudiene finansierer den.

DET VAR PÅ VALGKAMPMØTE i Montana lørdag kveld at Rand Paul gav Saudi-Arabia en verbal ørefik. Mens pappaen til Donald junior har nikket og bortforklart, stod Donald junior og nikket og var enig i at saudiene hadde skylda.

Hele verden har egentlig visst det lenge. Saudiene har finansierte Osama bin Laden, som selv var fra landet. Da Al-Qaida kapret fire fly og brukte dem som bomber mot viktige bygg i New York og Washington D.C. den 11. september 2001, ble saudiarabere fløyet ut av USA i uka etter attentatet. Resten av landet var stengt for all sivil lufttrafikk, men saudiene fikk reise hjem.

Senator Paul er medlem av Senatets utenrikskomite og flesket til med påstanden om at saudiene er ansvarlig sponsor for den internasjonale terrorismen og massive brudd på menneskrettigheten i Jemen. Oppsiktsvekkende nok var alle besyldninger om at Iran truet verdensfreden borte.

— Vi må tenke nøye gjennom ideen om at vi blindt støtter Saudi-Arabia. De driver en krig i Jemen hvor titusener av sivile er drept eller dør, utbasunerte han.

Donald junior stod og nikket.

— Er det noen her som husker hvem som angrep oss den 11. september, ropte senatoren ut over folkemengden. — Har noen av dere hørt ordet madras. Saudiene har opprett og betaler for 20.000 madraser — Koran-skoler — bare i Pakistan. De lærer folk å hate kristne, jøder, hinduer over hele verden.

Han kunne lagt til at de også lærer terrorister å hate alle muslimer som tror annerledes enn dem selv. De er vantro.

— Hvorfor har vi terrorsime over hele verden? Det er fordi saudiene betaler for det!

Valgkamp i USA er kraftig kost for en nordmann. Politikerne bruker sterke ord, og det er ikke fritt for at de dyrker motsetninger. Her drives likevel valgkamp til støtte for Trumps kandidater, og det er ingen grunn til å tro at president Trump ikke har godkjent budskapet. Saudi-Arabia har skylda.

Dette er viktig også for Norge. Mens høyre-ekstremismen i Norge har snakket nedsettende om muslimer og islam generelt, kommer budskapet fra USA om at dette gjelder en smal, men pengesterk retning av islamismen. Bare den.

Det er ikke muslimer som har skylda. Det er ikke islam som har skylda.

De som har skylda, i følge senator Rand Paul, er den saudi-arabiske varianten av islam. Det er en spesielt streng sunnisalafisme som kalles wahabbisme. Den er totalitær, imperialistisk misjonerende og backet opp av penger. Mye penger. Siden Saudi-Arabia også kontrollerer alle muslimers adgang til muslimenes to helligste byer, Mekka og Medina, slipper de unna mye av den motstanden de ellers ville møtt.

Vil det forandre seg nå? Vil Saudi-Arabia bli stilt til ansvar?

I alle fall kan vi i Norge i hvert fall starte å ta til oss litt voksenopplæring. Det er ikke muslimer og islam. Det er Saudi-Arabia. La islam og muslimene være i fred. Med unntak av noen få ekstremister, også de utdannet ved ekstreme Koran-skoler betalt av Saudi-Arabia, vil muslimene leve i fred. Det er derfor de flykter fra landene de kommer fra.

Bildetekst:
TERRORISME. Senator Rand Paul er republikaner fra Kentucky. Lørdag anklaget han Saudi-Arabia for å finansiere den internasjonale, islamistiske terrorismen. Foto: Alexander Bolton/The Hill.

LES >> Mer om islam på preacher.no

Copyright © 2018 Victor Skimmeland er preacher.no.