Hvorfor, Jesus?

MANDAKT Hvorfor gjorde du det, Jesus? Hvorfor gav du opp alt du hadde og flyttet til jorda? Hvorfor ble du født inn i en fattig familie som måtte flykte fra alt? Hvorfor godtok du at de torturerte og henrettet deg for noe du ikke var skyldig i?

MANDAKTen med Victor SkimmelandHør MANDAKTen: Hvorfor, Jesus? (2:50)

>> LIK OG FØLG PREACHER.NO på FACEBOOK

Vi venter på Jesus. Vet vi egentlig hvem vi venter på?

«[Han] ga avkall på sitt eget, tok på seg tjenerskikkelse og ble mennesker lik.» (Fil 2:7)

Mange av oss reiser når jula kommer. En del reiser langt for å komme hjem. Hjem, som til hjemstedet slekta vår kom fra. Hjem, som til familien til ektefellen. Å reise i jula er sjelden enkelt. Det er mye trafikk på veiene. Flyene er fulle. Togene også. Av og til samarbeider heller ikke været. Julestorm. Julesnø. Julestengte fjelloverganger. Julestengt flyplass.

Hvorfor gjør vi det, da? Hvorfor stapper vi bagasjen i bilen eller pakker så mye som nødvendig, men så lite som mulig for å komme med flyet? Jeg tror du veit svaret. Det er ikke fordi dette er enkelt.

Vi er glade i å være sammen med de menneskene vi er glade i. Vi elsker det, tross alt maset og stresset. Du husker kanskje da tre-åringen sprang rett i armene på bestefar som ventet så spent. Julemiddagen som er helt perfekt, slik bare bestemor lager den. (Jadda, jeg veit at det bare er mamma for deg, kanskje, men hele familien kaller henne jo for bestemor nå.) Vi er så glade i å komme hjem til de menneskene vi er glade i.

Får jeg lov til å minne deg på en ting mens du planlegger til jul?

Akkurat sånn er Gud også. Han er så glad i å være sammen med de menneskene Han er glad i.

Det er den eneste måten jeg klarer å finne en mening i at Han sendte sin Sønn til jorda. For å leve. For å dø. For å betale. Kjøpe oss fri. Gud er så glad i oss, menneskene Han skapte, at Han gjorde alt Han kunne for å være sammen med oss. Han ønsket oss velkommen hjem.

Avstanden mellom Gud og oss mennesker var stor. Alt for stor. Gud orket det ikke. Han hadde en plan, og Han fullførte.

«[Han] ga avkall på sitt eget, tok på seg tjenerskikkelse og ble mennesker lik.» (Fil 2:7)

MANDAKTen med Victor SkimmelandHør MANDAKTen: Hvorfor, Jesus? (2:50)

LES >> Flere MANDAKTer på preacher.no


Følg oss på Facebook? Klikk her, og trykk deretter LIK og FØLG på sida du får opp!

Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. MANDAKTen er andakt på mandag. Denne vignetten bruker bloggen på (m)andaktene. Lån gjerne ideen, men husk hvor du fant den. Alle rettigheter reservert © 2018 Victor Skimmeland. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit når du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør først.