Juleevangeliet for fjortiser

JUL Juleevangeliet for fjortiser er en solid parodi på hvordan vi voksne tror at ungdom snakker. Nå, bare fem år etter at jeg delte teksten første gang, er vi håpløst gammeldagse.

I tillegg er teksten et godt eksempel på hvor utrolig lite egna vi voksne er til å snakke «ungdommelig». Jeg skal prøve å huske det hvis jeg noen gang vil stå foran en klasse igjen og prøve og høres kul ut.

HUSK >> LIK og FØLG PREACHER.NO på FACEBOOK

Denne ble først utgitt for minst fem år siden som en parodi på ungdomskulturen, ikke noe en skulle bruke og formidle til dem. Teksten er nok morsommere for voksne som tror at ungdom høres slik ut i dag.

Altså…

Det skjedde for dritlenge siden at det gikk ut en befaling fra keiser Augustus om at hele verden skulle joine en gruppe: «Vi som vil skrives inn i manntall.» Dette skjedde mens Kvirinius var helt sjef i Syria, og gruppa fikk drøyt mange likes.

Josef traska fra byen Nasaret i Galilea, opp til Judea, til Davids by Betlehem, for å signe manntallet sammen med Maria, dama hans, som hadde boller i ommen. Og mens de var der, hevet bollene, for å si det sånn, og Maria leverte varene. Hu pakka kidden inn i noe tøy, og la’n i ei krybbe, for det var ikke plass til dem i herberget.

Det var noen gjetere som var ute i natta og passa på sheepsa sine. Med ett var Herrens engler F2F, og Herrens diggbarhet lyste. Gjeterne bare: «OMG! WTF!»

Og engelen bare: «Slapp av, noobs! Jeg kommer med en tweet om glede, en glede for hele folket: #Frelser #Kristus #jomfrufødsel … og dette skal dere ha til tegn: Dere skal finne en kid som er innpakka i noe tøy og ligger i ei krybbe.»

Så kom engelens followers, en himmelsk hærskare, som ga masse kudos til Gud og retweeta: «#Frelser #Kristus, og #ffnor Gud og fred på Jorden blant mennesker som har Guds velbehag.»

Da englene hadde tatt kvelden, sa gjeterne til hverandre: «La oss stikke inn til Betlehem for å sjekke trøkket.» Og der fant de Maria og Josef og den lille kidden som læxan i krybba. Da oppretta de en ny gruppe: «Vi som har sett Jesus Kristus, Guds sønn.» Folk bare: «Saklig, LOL.» Gruppa fikk ikke så mange likes, for å si det sånn, men det var bare i starten, for seinere i livet fikk Jesus sinnssykt mange followers.

Og Maria bare: «#DenFølelsen»

Og gjeterne bare: «Serr? Konge, ass!»

Noen voksne tror at denne teksten først kom ut som en del av «Asfaltevangeliet», den boka og filmen som forfatter David Åleskjær gjerne vil skrive om igjen en vakker dag.

LES MER >> Jul på Preacher.no

Dette tidsbildet ble først publisert på min private Facebook-profil til jul 2013. Copyright © 2013, 2018 Victor Skimmeland er preacher.no.