Jeg er et vanlig esel

POESI I dag er vi kommet dit at Josef, Maria og Jesus starter flukten til Egypt. I denne anledning utfordret jeg vår faste skald, Ingar Clausen, til å gjøre seg noen tanker.

Ingar lot seg straks inspirere. Kort etter kom dette diktet tilbake med kommentaren «Den hellige ånd og jeg [har] i løpet av under en halv time» skrevet dette. Han la til at han var takknemlig for utfordringen. «Av og til blir jeg rikelig velsignet og glad til tårer over å bli brukt til noe som andre kan ha glede av.»

Faktum er imidlertid at det er jeg og alle vi lesere som blir velsignet av Ingars kreative bidrag. En stor takk til Ingar.

Bildetekst:
HVILE UNDER FLUKTEN. Maleri av Luc-Olivier Merson – Foto av jrcovert på MFA 9. januar 2015. Public Domain, Link.

Jeg er et vanlig esel

Jeg er et vanlig esel,
På ryggen min jeg bar
Den eneste i verden
Som er sendt fra Gud vår Far.

Et helt alminnelig esel
Men sterk og ganske gla’
Som bar på Mor til Jesus
Før guttens første dag.

Hun red på meg til stallen
Hvor Jesus fikk en seng
Med halm og strå som pute
Fra Betlehems markers eng.

Selv om jeg var et esel
Da Jesus kom til jord
Så fikk jeg også bære ham
En gang da han var stor.

Folk ropte Hosianna,
Velkommen til vårt sted
Du Davids sønn fra Betlehem
Deg vil vi være med

Jeg var et lite esel
Som hørte det blei sagt
Om Jesus som jeg bar på
Han skal ha evig Makt

Hvis ikke mer jeg ser Ham
Så har jeg ‘hvertfall gjort
Mitt beste for Guds egen sønn
Det synes jeg er stort.

Gå ikke glipp av viktige nyheter. FØLG og LIK oss på Facebook. DEL med dine venner. Og meld deg på vårt gratis, reklamefrie NYHETSBREV.

 

En kort biografi om INGAR CLAUSEN finner du her. Har du lyst til å kontakte ham, finner du informasjon her også.
 
Du kan kommentere diktet i kommentarfeltet nedenfor. Feltet er åpent i 30 dager etter publisering. Første gang du kommenterer, må innlegget ditt godkjennes av moderator. Så snart du er godkjent, blir innlegget synlig nedenfor.

© 2018 Forfatteren og preacher.no. Alle rettigheter reservert. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit når du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør oss først.