Å være ett

MANDAKT Enhet er når to mennesker med forskjellige meninger kan trekke i samme retning. Enhet er ikke to eller flere mennesker med samme mening. Dét er ensretting.

Hør MANDAKTen: Å være ett (1:44)

Gud har alltid ønsket at Hans folk skal være ett. Med ett mener Han ikke enige, men som en enhet.

Mann og kone er selvfølgelig to. Når Gud likevel taler om at de skal være ett, snakker han om enheten. Det handler ikke om den enes selvutslettelse og den andres totale seier.

Menighet er ikke enighet pluss en “m” for mann. Det er “m” for misforståelse. Noen lever fremdeles i den villfarelsen.

I menigheten handler enhet om forskjellige mennesker som fungerer sammen med forskjellige gaver og forskjellig utrustning. Det handler ikke om at vi alle er like. Eller at vi blir like.

Menigheten kalles også for Kristi brud. Bildet fra ekteskapet burde ikke være mulig å misforstå.

Pastorer—eller apostler og profeter, som noen kaller seg i våre dager—burde være mindre opptatt med å tvinge sauene sine (ja, nok en metafor) til enighet, og mer opptatt av å dyrke fram enhet. Jesus har noen ord til slike hyrder. (Matt 24:45-51)

Det har alltid vært Guds ønske at Hans folk skulle være en enhet. Det skjer ikke ved at de uenige sparkes ut. Ikke med en «my way, or the highway», som amerikanerne sier.

Det skjer ved at vi blir kjent med hverandre, lærer å respektere hverandres forskjeller og behandler hverandre med normal høflighet.

Ved Jesu kors er vi alle ett! Ikke like, men ett. Korset er det som gjør oss til ett. En enhet, men fremdeles forskjellige.

LES >> Flere MANDAKTer på preacher.no


Følg oss på Facebook!
Klikk her og trykk LIK og FØLG på sida du får opp!

Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. MANDAKTen er andakt på mandag. Denne vignetten bruker bloggen på (m)andaktene. Lån gjerne ideen, men husk hvor du fant den. Alle rettigheter reservert © 2019 Victor Skimmeland. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit når du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør først.