Hva skjedde i uke 3?

NYHETSBREV Vi gjorde noen forsøk med nyhetsbrev i 2018, men det var tungvint. MailChimp og www.PREACHER.no snakket ikke godt sammen. Nå i 2019 prøver vi igjen, hver eller annenhver uke.

Nyhetsbrevet for uke 3 er en oppsummering av alt som skjedde på bloggen i uka som gikk.

MANDAG:
Uka begynte, som alltid med MANDAKT på mandag. Les eller hør «Gud eller ingenting.
>> Du kan LIKE, DELE og KOMMENTERE saken på Facebook.

TIRSDAG var taus.

TRØBBEL I COLOMBIA. Kona og jeg reiste til Colombia etter at jeg fikk jobb som leder for bistandsarbeidet i Misjonsforbundet som trettifemåring. Allerede året etter havnet jeg i trøbbel med geriljabevegelsen FARC. Foto: Privat.

RefleksjONSDAG:
Etter å ha vært i tottene på FARC, Colombias kommunist-gerilja, for snart tjue år siden, måtte jeg ta til motmæle da NRK Ytring slapp til et sørgende foreldrepar som mente statens oppgave var å betale terrorister. Hadde vi misjonærer gjort det, ville vi aldri mer fått fred. I stedet sa vi nei, og Misjonsforbundet har fått tjue fredelige år i et av verdens mest voldelige land. Les «Et menneske er uvurderlig. Derfor betaler vi ikke løsepenger til kidnappere». (Saken ble også plukket opp av Telemarksavisa, som publiserte den som side 3-kronikk torsdag (kun papirutgaven).
>> Du kan LIKE, DELE og KOMMENTERE saken på Facebook.

HUSK >> LIK og FØLG PREACHER.NO på FACEBOOK

TORSDAG
ble enda mer personlig. For en tidligere kreftpasient som meg er døgnrytme mye mer enn å legge seg og stå opp til samme tid. «Døgnrytme» er rytme—hele døgnet. Det handler om rutiner, smertekontroll, trening, måltider, innholdet i hverdagen. Og selvfølgelig om søvn.
>> Du kan LIKE, DELE og KOMMENTERE saken på Facebook.

FREDAG
ble en menighetsdag. Ikke la hindringer stanse deg. Gjennom hindringer endte jeg som misjonær på andre siden av jordkloden. Les «Søndagsskolen det ikke ble noe av».
>> Du kan LIKE, DELE og KOMMENTERE saken på Facebook.

For mine engelskspråklige venner ble det fredag også plass til en liten refleksjon: «I know whom I have believed». Den skrev jeg tidligere på norsk med tittelen «Jeg vet HVEM jeg tror på».

LØRDAGsgjestene rykket inn – på lørdag. Hele fire, faste gjestebloggere kom på besøk. Les:

Uka slutta som alltid med SØNDAGens tekst i Den norske kirke. Jeg valgte meg andre lesetekst for «Tredje søndag i åpenbaringstiden». Du ser hvorfor når du leser teksten.

UKE 4 begynner også med MANDAKT på mandag. Les eller hør «Å være ett».

Vil du ha nyhetsbrevet rett i postkassa di? Da melder du deg på her:

Få NYTT fra PREACHER.no:


Vi gir ALDRI bort mailen din. Du mottar mail fra oss omtrent en gang i uka, gjerne seint søndag kveld. (Vi har riktignok fri, men det har ikke apekatten MailChimp.) Når du er ferdig med å registrere deg, får du en mail fra MailChimp som ber deg bekrefte adressen din.

På tide å joine bloggen, venner. Kom igjen, bli en STALKER! Følg oss her.

Copyright © 2019 Victor Skimmeland er preacher.no.