Fysikkprofessor forteller om Gud—uten å rødme

TROSFORSVAR —Jeg har kommet over en fysikkprofessor som forteller om Gud, uten å rødme, skriver en begeistret Ingar Clausen. —I 2019!

Det er lørdag. I dette nye året vil vi sette av mer plass til gjestebloggere på lørdager. Ingar Clausen er fast gjesteblogger på PREACHER.no. Michio Kaku er hans seneste bekjentskap.

Gå ikke glipp av viktige nyheter. FØLG og LIK oss på Facebook. DEL med dine venner. Og meld deg på vårt gratis, reklamefrie NYHETSBREV.

 
Mer informasjon om INGAR CLAUSEN finner du her.

Det skjer noe med dem som begraver seg i Skaperens detaljplan. Noe spesielt.

Mange av dagens unge kjenner navnet Michio Kaku. Han er professor i teoretisk fysikk ved The City University i New York og skrev nylig en artikkel på vitenskapsbloggen BIG THINK.

«Jeg har konkludert med at vi befinner oss i en verden laget med regler skapt av en intelligens. For meg er det klart at vi eksisterer i en plan som styres av regler som ble skapt, formet av en universell intelligens, og ikke ved tilfeldighet.» (Min oversettelse.)

Dette blei han naturligvis kritisert for av forskere som gjerne ville ha definert bort begrepet GUD.

Han svarte:

«Dette er en av ulempene ved å være i den offentlig sfære: Noen ganger blir du feilsitert. Mitt synspunkt er at du verken kan bevise eller motbevise Guds eksistens.»

«Vitenskap er basert på hva som kan testes, reproduseres og falsifiseres sier Kaku. «Det kalles vitenskap. Science. Imidlertid er det visse ting som ikke er testbare, ikke reproduserbare og ikke falsifiserbare. Og det vil inkludere Guds eksistens.»

Denne amerikanske fysikeren av japansk opprinnelse har også uttalt:

«Fysikere er de eneste forskerne som kan uttale ordet Gud uten rødme.»

TUSEN TAKK, PROFESSOR KAKU!

© 2019 Forfatteren og preacher.no. Alle rettigheter reservert. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit når du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør oss først.