Joda, vi hører det vi vil høre

MEDIA Venter vi ofte bare på at den vi snakker med skal bli ferdig så vi selv kan få ordet? Hva slags lytting blir det av det?

«Dette må dere vite, mine kjære søsken: Enhver skal være rask til å høre, men sen til å tale og sen til å bli sint.» (Jak 1:19)

Ian Vik er tilbake som kommentator på PREACHER.no. Han er bloggmester (webmaster) for kollektivet Pilegrims Vandrer.

HUSK >> LIK og FØLG PREACHER.NO på FACEBOOK

Hva liker du best å lese og høre: Nye tanker og ideer? Eller er du mest komfortabel med det du allerede vet?

En undersøkelse jeg leste, viser at 75 prosent av tiden vi bruker på nett og liknende søker vi informasjon som støtter det vi allerede vet eller tror på.

Undersøkelsen viste at de som har minst tro på sine egne meninger, er mindre tilbøyelige til å utsette seg selv for informasjon med motsatte synspunkter enn de som har større tro på egne meninger.

Dette er faren med Internett. Vi finner våre «partners in crime» og digger hverandres enigheter. Annen informasjon uteblir.

Vi er sosiale flokkdyr som søker trygghet. Det å få et klapp på skulderen av enigmann og menigmann gir oss tilfredstillelse. Alle vil vi bli likt. Selfier og Facebook-innlegg med tommel opp styrker gruppen vi er en del av.

DET BLIR OSS OG DEM. Vi er så taletrengte at en nesten skulle tro vi hadde tatt verbalt klyster. Men når andre åpner munnen, lukkes ørene.

Støre får like lite applaus på Frps landsmøte som Listhaug i Ap. Men lytter vi til det som blir sagt, eller bare antar vi hva som blir sagt?

Om det ikke var akkurat dette som var budskapet til Jakob, så kjenner jeg på en trang til å minne oss alle om behovet for og nødvendigheten av å lytte mer til andre. Selv blir jeg stadig overrasket over hvor feil jeg har tatt.


Gjør som familien VIK,
klikk blott her og LIK
PILGRIM.net på Facebook.

LIK og KOMMENTÉR >>
Hvis kommentarfeltet på bloggen er åpnet, lukkes det typisk etter to uker. Denne saken kan du likevel like, kommentere og dele fra Pilegrims Vandrer på Facebook. Klikk her.

Denne teksten ble først publisert på PILEGRIM.net. Alle rettigheter reservert. Copyright © 2019 Ian Vik, Pilegrim.net og Victor Skimmeland er preacher.no. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit når du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør først.