En Pepsi Max-åpenbaring

HUMOR Vi er midt i januar. Det er tid for helsefriker. Helsefrikene kjøper støttemedlemskap på Sats Elixia og går dit hver dag. I tre uker.

I 2019 vil vi stort sett samle gjestebloggerne på lørdager. I dag stod de i kø—hele fire gjestebloggere meldte seg. Her leser du Tor Meland, et nokså nytt bekjentskap. Han er en del av humorbrigadenPREACHER.no.

HUSK >> LIK og FØLG PREACHER.NO på FACEBOOK

HELSEFRIKENE har helt forferdelige holdninger, og de holder aldri munn om dem. Alle julebordene gav dem en åpenbaring. De—og besøket hos fastlegen i romjula. Nå må de ta helsa på alvor.

Selv trener jeg jevnt, men ikke for hardt. Jeg veier over tjue kilo mindre enn jeg gjorde for noen år siden. Jeg kan ikke engang takke Vektklubb for hjelpa. De hjalp meg bare å bli kvitt penger og bli flink til å telle kalorier.

Jeg er sunnere nå enn for tre år siden. For ti år siden. Men ikke for tjue år siden. Da jeg var ung, boksa jeg. Jeg gav mer juling enn jeg fikk.

Jeg har én svakhet. Jeg røyker ikke. Jeg ruser meg ikke. Jeg legger heller ikke ut uskarpe Syden-bilder på Facebook mens jeg holder et glass med rødvin.

Min svakhet er at jeg drikker Pepsi Max. Jeg drikker mye Pepsi Max. Pepsi Max er min kaffe.

Så kommer alle vennene mine som nettopp har fått en åpenbaring og sier:

—Du burde drikke mer vann! Virkelig! Du drikker for mye Pepsi Max, og det er ikke sunt for deg. Drikk vann!

Da har jeg én ting å si i retur:

—Veit du hvem som eier vannfabrikken? Ja, det er Coca-Cola, det. Cola selger vann fra Fyresdal og tar betalt for Cola!

Vann. Vann. Vann. Det er bare propaganda fra vannfabrikken.

—Veit du hva problemet ditt er? Du skal ha meg til å drekke noe som er totalt uten smak og farge bare fordi DU er usunn. Hvis åpenbaringen du fikk var til meg, tror du ikke fastlegen din hadde kalt inn meg i stedet?

Det biter selvsagt ikke. Vi er over halvveis i januar, og det store frafallet på Sats Elixia har ennå ikke helt begynt.

Jeg hater vann. Det er derfor jeg putter Pepsi Max i vannet. Teposer. Eller melk. Flatt vann smaker INGENTING!

—Hvordan er det mulig å hate vann, spør de. De skjønner ikke at også jeg drikker vann, bortsett fra at jeg tilsetter et par gram smak og farge. Jeg drikker jo vann i mengder. 70 prosent av kroppen er vann, men det smaker ikke sånn. Har du smakt på blodet da du kutta deg i fingeren? Riktig. Ikke vann.

Dessuten hater jeg å la levra gå arbeidsledig.

Om et par uker er januar heldigvis slutt. Da har halvparten av de nye kundene på Sats Elixia blitt støttemedlemmer. Det er nemlig ikke så lett å slutte. De har bindingstid. Dessuten veit de ikke helt hva de skal si til fastlegen.

Bedre å betale tre ganger det Netflix koster hver måned for å slippe å møte fastlegen med senket blikk. Med medlemskortet fra Sats Elixia er det lettere å ljuge overbevisende for fastlegen.

Imens drekker jeg en Pepsi Max til, tar på meg skia og sklir inn i skævven.

Copyright © 2019 Forfatteren og Victor Skimmeland er preacher.no.