En Gud som ser meg

MANDAKT –Hva skal vi så si til dette? Er Gud for oss, hvem er da mot oss? Spurte Paulus retorisk.

Hør MANDAKTen: En Gud som ser meg (2:02)

Hva skal vi så si til dette? Er Gud for oss, hvem er da mot oss? (Rom 8:31)

>> HUSK: LIK og FØLG PREACHER.no på Facebook

Det Paulus egentlig sier her: Er Gud for oss, hvem kan da være imot oss? Paulus spør selvfølgelig retorisk, for svaret er opplagt. Fordi Gud er for oss, kan INGEN være imot oss.

Jeg er med deg og for deg, sier Gud. Du trenger aldri å møte noe – eller noen – alene. Aldri noensinne! Når du er bekymret, når du er opptatt av tingene i denne verden, de tingene du kan se med dine egne øyne – når du glemmer meg. Det er lett å bli distrahert av det du ser, men de tingene er bare midlertidige. Selv når du ikke klarer å se meg, er jeg alltid her.

Å bli kvitt bekymringene er enkelt: Fest tankene dine på meg. Hvisk navnet mitt stille – jeg heter Jesus, husker du – og så husker du at jeg er med deg. Syng en lovsang for deg selv. Bare jeg trenger å høre deg. Fortell meg at du vil stole på meg, så vil jeg minne deg på at jeg får deg trygt gjennom denne dagen også. Hver dag. Hver eneste dag.

LES også MANDAKTen >> Hva? Jeg bekymret?

Dagen i dag er en verdifull gave. Ikke kast den bort fordi du bekymrer deg for framtida. Pakk i stedet opp dagen, sånn som du ville gjort om den var en julepresang. Nyt dagens mange velsignelser. Jeg går nemlig tett ved din side. Jeg ser deg. Når du åpner dagens gave, vil du finne meg der.

La oss avslutte dagens MANDAKT sammen og lese to bibelvers:

Vi har ikke det synlige for øye, men det usynlige. For det synlige tar slutt, det usynlige er evig. (2Kor 4:18)

Da satte hun dette navnet på Herren som hadde talt til henne: «Du er en gud som ser meg.» For hun sa: «Har jeg her virkelig sett Ham som ser meg?» (1Mos 16:13-14a)

KLIKK FOR Å KOMMENTERE, LIKE OG DELE SAKEN FRA VÅR FACEBOOK-SIDE OGSÅ (eller gå til bunnen for å kommentere her på bloggen
   NB: Vi betaler ikke Facebook for å fremme våre innlegg, så Facebook begrenser dessverre hvor mange som får se dem. Om du vil hjelpe oss med å nå ut til flere, så kommentér, lik og del. Tusen takk.


Følg oss på Facebook? Klikk her, og trykk deretter LIK og FØLG på sida du får opp!

Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. MANDAKTen er andakt på mandag. Denne vignetten bruker bloggen på (m)andaktene. Lån gjerne ideen, men husk hvor du fant den. Alle rettigheter reservert © 2019 Victor Skimmeland. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit når du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør først.