Bibelen: Relevant? Eller bare rør?

TROSFORSVAR Kanskje er du som millioner av andre som har en mening om Bibelen—selv om du ikke har lest den ordentlig. Mange sier rett ut at «den gamle, svarte boka er ikke annet oppspinn og eventyr uten historiske fakta!»

Er du seriøs nå? Du vet jo ikke hva du snakker om!

ADVARSEL: TEKST FOR «HEDNINGER!»

Gå ikke glipp av viktige nyheter. FØLG og LIK oss på Facebook. DEL med dine venner. Og meld deg på vårt gratis, reklamefrie NYHETSBREV.

 
Mer informasjon om INGAR CLAUSEN finner du her.
 
Arkeologien—fagområdet som avdekker funn på og i jorden om steder, boforhold, historiske hendelser og personer—har gitt oss tusenvis av bekreftelser på Bibelen.

Du gir blaffen, sa du… Eller, sa du virkelig det? Kanskje leser du Dan Brown eller annen fiksjon om de samme stedene, personene og funnene? Vel, jeg skal ikke plage deg mer med akkurat det. Dan Brown kan uansett ikke hjelpe deg.

>> PREACHER.no følger ukeplanen. Dette bidraget kommer fra en av våre LØRDAGSgjester.
>> HUSK: LIK og FØLG PREACHER.NO på FACEBOOK

BIBELEN ER DEN ENESTE SKRIFTLIGE KILDEN som samla beskriver Guds gode vilje for mennesker. På et av de første arkene står fortellingen om menneskers tidlige lovbrudd. De klarte ikke å forholde seg til en eneste regel.
Det var ekstremt viktig, der og da. Konsekvensene sliter vi med hver dag.

Se deg rundt. (Vi) mennesker er onde mot hverandre hele tiden, hver dag. Vi misunner, stjeler, dreper og er utro.

DETTE HETER SYND! Og du passer ikke inn i den kategorien av mennesker, mener du?

Hva med tankene dine? Hva med ordene? Du kan faktisk lese om dem i Bibelen.

Fremdeles uaktuelt? Du tror ikke på noen gud. I hvert fall ikke på Gud. Og slett ikke på Jesus. Hvorfor ikke det, da?

Hva kan det komme av at hele nasjoner, samfunn og politiske partier ikke vil tro på noen Gud? De ønsker seg det samme som deg. De ønsker seg ingen tro. De vil bare tro og mene annerledes.

—OK, det var trist, sier Gud i sin Bibel. Omskrevet med mine ord.

—Din vantro, det at du ikke vil ha noe med Meg å gjøre er jo ganske enkelt. Da har du jo ment og trodd Meg ut av din bevissthet, ut av ditt liv! Da er valget ditt, sier Gud.

—MEN SÅ LENGE DET ER LIV I DEG, har du fremdeles sjansen til å ombestemme deg, finne deg en Bibel og begynne å lese om min sønn—Jesus. Det er ikke eventyr du leser. Det er livsforvandlende fakta. At du ikke er interessert, kan gjøre at du ikke får den hjelpen du trenger! Du får ikke de svarene du spør om! Du får ikke tatt de oppgjørene du skulle i ditt liv. Men du kjenner likevel på din egen elendighet!

Synd? Syndens løsning er tilgivelse. Alt i Bibelen dreier seg rundt ett eneste vers.

«Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved ham.» (Joh 3:17)

LES >> flere saker om TROSFORSVAR på PREACHER.no videre

VI HAR ALLE BEHOV FOR Å SNAKKE med noen som er større enn oss selv. Tida er inne for det nå. Ikke utsett det. Innerst inne er ingen av oss så tøffe at vi kan avvise det som har med Gud å gjøre. Når krisa melder seg, trenger også du noen å snakke med.

Snakk med noen om tvilen din om du synes du mangler tro. Snakk om usikkerheten. Det er sånne som deg Gud gjerne vil møte. Sånn Han møtte og hjalp meg. Gud pekte på Jesus. Jesus er for sånne som deg og meg. Vi som ikke er perfekte.

JEG BEGYNTE MED ARKEOLOGIEN. Arkeologien har bekreftet tusenvis av ting som står skrevet i Bibelen. Mange tusen år gamle ting.

Hvis arkeologien kan bekrefte Bibelen, er det kanskje på tide å stille et spørsmål til:

Kanskje du skal begynne å tro litt likevel?

Bibelen er nemlig relevant. Nettopp arkeologien viser—og beviser—det. Der ingen andre religioner bryr seg stort om historiske fakta, er Bibelen helt klar: Det som beskrives er sant. Det er ikke rør. Det er historiske fakta. Det er relevant også for vår tid.

LES MER >> av Ingar Clausen på PREACHER.no

© 2018 Forfatteren og preacher.no. Alle rettigheter reservert. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit når du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør oss først.